18/05/2024 18/05/2024 Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου κατοπιν πρόσκλησης παρακολουθησε το Διεθνές συνέδριο με θέμα “Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα”, που διοργανώθηκε στην Θεολογική σχολή του ΑΠΘ το τριήμερο 15 με 17 Μαΐου. Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Γραμματεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), η Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών...
18 Μαΐου, 2024 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2024 - 15:05

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων στο Διεθνές Συνέδριο “Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα”

Διαδώστε:
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων στο Διεθνές Συνέδριο “Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου κατοπιν πρόσκλησης παρακολουθησε το Διεθνές συνέδριο με θέμα “Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα”, που διοργανώθηκε στην Θεολογική σχολή του ΑΠΘ το τριήμερο 15 με 17 Μαΐου.

Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Γραμματεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), η Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), η Επιτροπή των Καθολικών Επισκοπικών Διασκέψεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE), η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Οι υψηλοί ομιλητές με τις άριστες τοποθετήσεις τους ανάδειξαν τις Χριστιανικες αξίες στην κοινωνία, την πολιτική αλλά και στις κοινωνικές επιστήμες, καθώς και μεσα στον κόσμο, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην Ευρώπη, έπειτα από την διαπίστωση της απουσιας των κειμένων της ΕΕ από οποιαδήποτε αναφορά στις Χριστιανικές αξίες και τον παραγκωνισμό της Χριστιανικής υπόστασης και της ιστορίας των λαών της Ευρώπης.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από κληρικούς όλων των ομολογιών και θρησκειών, καθηγητές Πανεπιστημίων της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και βουλευτές νυν και πρώην του Ελληνικού Εθνικού κοινοβουλίου, της Κύπρου, και άλλων ξένων χωρών, αλλά και υποψηφιοι ευρωβουλευτες., Διδάκτορες κ.α .
Το Γραφείο Τύπου του Σωματείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων