04/07/2019 04/07/2019 Στο θέμα των τάσεων της εποχής, με αφορμή μια συζήτηση για το αλκοόλ, και τον ρόλο της Εκκλησίας αναλύει με άρθρο του στο διαδικτυακό περιοδικό “Θωμάς” ο αρχισυντάκτης του και Επικεφαλής του Τμήματος των Σχέσεων Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα. “Η εκκλησία πρέπει να συμβαδίζει με την εποχή.” Ξανά και...
04 Ιουλίου, 2019 - 9:28

“Ο χρόνος δεν αποτελεί κριτήριο αλήθειας”

Διαδώστε:
“Ο χρόνος δεν αποτελεί κριτήριο αλήθειας”

Στο θέμα των τάσεων της εποχής, με αφορμή μια συζήτηση για το αλκοόλ, και τον ρόλο της Εκκλησίας αναλύει με άρθρο του στο διαδικτυακό περιοδικό “Θωμάς” ο αρχισυντάκτης του και Επικεφαλής του Τμήματος των Σχέσεων Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

“Η εκκλησία πρέπει να συμβαδίζει με την εποχή.” Ξανά και ξανά ακούτε τέτοιες φράσεις από διαφορετικούς ανθρώπους. Τι να τους απαντήσω; Πιστεύω πρώτα απ ‘όλα τα εξής: το μόνο πράγμα με το οποίο η Εκκλησία πρέπει να συμβαδίζει είναι το Ευαγγέλιο” γράφει και συνεχίζει:

“Ο χρόνος, ακόμη και ο πιο προοδευτικός, δεν αποτελεί κριτήριο της αλήθειας. (…)
Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια συζήτηση για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σημείωσα ότι η κοινωνία που ονομάζουμε κοσμική, έχει προχωρήσει πέρα ​​από την εκκλησία – για παράδειγμα, σε σχέση με το αλκοόλ. (….)
Η αποχή από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή – όλα αυτά έπαψαν να αποτελούν ιδιωτική επιλογή ατόμων και, όπως λένε, μετατράπηκαν σε τάση.
(… )Λένε ότι η συνήθεια είναι δεύτερη φύση. Τα πράγματα που αρχικά φαίνεται να είναι ανάξια της προσοχής, καθορίζουν τελικά την εικόνα μας για τον κόσμο. Υπάρχει ασφάλεια έναντι αυτού;” διερωτάται…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων