Επικαιρότητα
20 Ιουνίου, 2020

Οι ενορίες της Βικτώρια στηρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Διαδώστε:

Επιστολή συμπαράστασης στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο της Αυστραλίας, που κατηγορήθηκε για αγορά ακινήτου στο Σίδνεϊ, όπου εδρεύει, έστειλαν οι ενορίες Αγίας Παρασκευής, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος από την περιοχή St Albans της Βικτώρια. Στην επιστολή αναφέρεται πως πριν από ένα χρόνο, όταν και εκοιμήθη ο προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος, Στυλιανός, οι πιστοί αδημονούσαν να μάθουν ποιος θα πάρει τη θέση του. Υπήρχε ένα συναίσθημα περιέργειας, αλλά και αγωνίας για την επόμενη μέρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστραλία. Ας μην ξεχνάμε ότι η Μελβούρνη θεωρείται μετά την Αθήνα η δεύτερη πολυπληθέστερη ελληνική πόλη στον κόσμο.

«Πολύ σύντομα μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Μακάριο το αίσθημα της περιέργειας αντικαταστάθηκε από ανείπωτη χαρά και ευχαριστία στον Κύριο αμέσως μετά τη συνειδητοποίηση του ποιος ήταν αυτός ο άγνωστος σε μας άνδρας. Ένας άνθρωπος ζήλου, ευγένειας και ευφυίας, ικανός να επικοινωνεί όμορφα με ανθρώπους κάθε ηλικίας, υπόβαθρου, μόρφωσης και θέσης.  Ένας άνδρας που απέδειξε ότι μπορεί να είναι τα πάντα για όλους τους ανθρώπους (Προς Κορινθίους Α Κορ. 9,23: Τοῦτο δὲ ποιῶ διὰ τὸ εὐαγγέλιον, ἵνα συγκοινωνὸς αὐτοῦ γένωμαι.)

Πολύ δε περισσότερο νιώθουμε ανακούφιση που ξέρουμε ότι έχουμε έναν πραγματικό πνευματικό ηγέτη, που είναι αφοσιωμένος στο λόγο του Ευαγγελίου και που μας δίδαξε δια του παραδείγματος την αγάπη, που κήρυξε ο Χριστός και οι Απόστολοι. Μας μεταμόρφωσε σε πνευματική οικογένεια», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, στην οποία για όλους αυτούς τους λόγους εκφράζεται η πλήρης και απόλυτη συμπαράσταση στον κ. Μακάριο.

 

Δείτε επίσης: «Εμπιστευόμαστε απόλυτα το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου»

Διαδώστε: