Επικαιρότητα
21 Οκτωβρίου, 2020

Οι Ιεράρχες στο πλευρό του Μητρ. Κερκύρας (βίντεο)

Διαδώστε:

Πλήθος Ιεραρχών βρέθηκαν τη Δευτέρα στο νησί προκειμένου να στηρίξουν τον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, ο οποίος δικάζεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας.

Ειδικότερα, στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου Μητρ. Κερκύρας βρέθηκαν οι εξής Σεβ. Μητροπολίτες: Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Σερβίων και Κοζάνης κι Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.
Για τους διακριτούς ρόλους που θα πρέπει να έχουν Εκκλησία και Πολιτεία, για τα νέα δεδομένα που εισάγει ο αναθεωρημένος ποινικός κώδικας, αλλά και για τις προσπάθειες ποινικοποίησης της Θείας Κοινωνίας, μίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, από την Κέρκυρα, όπου βρέθηκε για την δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ο Μητρ. Λαρίσης μιλώντας αποκλειστικά στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και τον απεσταλμένο μας στην Κέρκυρα Νικόλαο Ζαΐμη τόνισε επίσης ότι στο νησί θα έπρεπε να είναι όλη η Ιεραρχία: «Αυτό που δεν κάναμε στην Αθήνα αρχές Οκτωβρίου (σ.σ. αναβολή της Ιεραρχίας) να το κάνουμε στην Κέρκυρα στα μέσα Οκτωβρίου με αφορμή τη δίκη του Κερκύρας» υπογράμμισε.

Ρεπορτάζ: Νικόλαος Ζαΐμης
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος μίλησαν αποκλειστικά στην κάμερα του Πρακτορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» και στον δημοσιογράφο Νίκο Ζαΐμη, υπερασπιζόμενοι τον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο για τα όσα υπέμεινε όλο αυτό το διάστημα των κατηγοριών, δηλώνοντας το παρών και τη συμπαράστασή τους στην πολύκροτη δίκη που απασχολεί το πανελλήνιο.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ τη δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών:

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ τη δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης:

 

 

Διαδώστε: