Επικαιρότητα
13 Ιουνίου, 2019

Οι πατημασιές και ο θόρυβος πρόδωσαν τον σεσημασμένο δράστη

Διαδώστε:

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της κλοπής των ταμάτων της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτισσας από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους. Πρόκειται για σεσημασμένο Ρουμάνο κακοποιό ο οποίος είναι υπεύθυνος και για άλλα κρούσματα κλοπών στη Σκήτη του Αγίου Δημητρίου ή Λακκοσκήτη (σ.σ. βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Αγίου Όρους), στη Ρουμανική σκήτη και στην Αγία Αννα (σ.σ. η παλαιότερη και μεγαλύτερη σκήτη στο Άγιο Όρος).

Ο Ρουμάνος κακοποιός είχε προετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ το πανούργο σχέδιό του, αφού αφαίρεσε (σ.σ. χθες το βράδυ) το λουκέτο της Πορτάρας της Ιεράς Μονής. Οι μοναχοί όμως αντιλήφθηκαν μετά από λίγη ώρα ότι το λουκέτο έλειπε και απευθύνθηκαν στον Ηγούμενο Αρχιμ. Ναθαναήλ, ο οποίος τους είπε να τοποθετήσουν κάποιο άλλο όπως και έγινε.

Το πρωί μόλις είδε ο Ρουμάνος κακοποιός ότι υπήρχε άλλο λουκέτο, έσπασε το τζάμι και κατέστρεψε το “πλέγμα” ασφαλείας του παραθύρου, εισέβαλε στο παρεκκλήσιο και αφαίρεσε τα τάματα από τη θαυματουργή εικόνα. Όμως το πανούργο σχέδιό του είχε ένα κενό σημείο, αφού τον πρόδωσαν οι πατημασιές του που άφησαν ίχνη, αλλά και ο θόρυβος από το ειδικό κοπίδι που χρησιμοποίησε για να αφαιρέσει το χρυσό από τα τάματα.

Πάντως το ρεπορτάζ του Ορθοδοξία αναφέρει ότι ο δράστης  είχε σκοπό να αφαιρέσει την Εικόνα της Παναγίας την οποία τελικά δεν κατάφερε να πάρει, γι αυτό μάλιστα βρέθηκε κατεβασμένη από το στασίδι και ακουμπισμένη σε άλλο σημείο, ενώ μέσα στο Ναό υπήρχε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του οποίου τα καλώδια φρόντισε να κόψει ο δράστης που παρέμεινε μέσα στο Ναό.

 

 

Διαδώστε: