Επικαιρότητα
13 Αυγούστου, 2024

Οι πλημμυροπαθείς της Αστρίτσας προετοιμάζονται για τον Δεκαπενταύγουστο

Διαδώστε:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι πλημμυροπαθείς ( Daniel & Elias – Σεπτέμβριος 2023 ) κάτοικοι της Αστρίτσας Καρδίτσας, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην Παναγία και προετοιμάζουν την Πανήγυρη της ενορίας του χωριού τους, με μεγάλη χαρά.

 

Χρωστούν την ζωή τους στην Παναγία, καθώς βρήκαν καταφύγιο στον “παλιό” Ιερό Ναό του χωριού και παρέμειναν εκεί δύο εβδομάδες περίπου, κατά την εξέλιξη της κακοκαιρίας Daniel και μέχρι την υποχώρηση των υδάτων.

Σε ένδειξη ευχαριστίας στην Υπεραγία Θεοτόκο, ” άνοιξαν την παλιά εκκλησία ” μετά από μισό αιώνα και εψάλει κάποιες ημέρες, η Ιερά Παράκληση.

Η φθορά του χρόνου είναι εμφανής, το μαρτυρά και η επίκινδυνη φθορά στο εναπομείναν τμήμα του στεγάστρου, της δυτικής εισόδου του Ι. Ναού.

Ο νέος Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Αστρίτσας, ήταν, μέχρι την κακοκαιρία Daniel, ήταν ” πνευματική καταφυγή” των κατοίκων αυτού του μικρού χωριού της Καρδίτσας.

Με την βοήθεια του Θεού και την συνδρομή απλών ανθρώπων, από όλη την Ελλάδα, ο Ιερός αυτός Ναός, που η καταστροφική πλημμύρα κατέστρεψε το εσωτερικό του σε μεγάλο βαθμό, θα γίνει “όπως πρώτα”.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί… είναι το θρανίο από το σχολείο, πάνω στο οποίο τοποθετούν τα κεριά!

 

 

 

 

 

 

 

 

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Διαδώστε: