27/07/2019 27/07/2019 Η Φθιώτιδα πενθεί τον Ποιμενάρχη της, από σήμερα, Κυριακή 27 Ιουλίου 2019, και, χθες, ωσάν να αποχαιρετούσε το ποίμνιό του, ο ίδιος ομιλούσε με τον καθένα χωριστά με δάκρυα στα μάτια, όπως λένε στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία”, οι ενορίτες της Αγίας Παρασκευής. Φθάνοντας, χθες, σε μια απο τις μεγαλύτερες ενορίες της Φθιώτιδος, στην Αγία Παρασκευή, φαινόταν...
27 Ιουλίου, 2019 - 22:58
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2019 - 23:42

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσε το ποίμνιό του

Διαδώστε:
Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσε το ποίμνιό του

Η Φθιώτιδα πενθεί τον Ποιμενάρχη της, από σήμερα, Κυριακή 27 Ιουλίου 2019, και, χθες, ωσάν να αποχαιρετούσε το ποίμνιό του, ο ίδιος ομιλούσε με τον καθένα χωριστά με δάκρυα στα μάτια, όπως λένε στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία”, οι ενορίτες της Αγίας Παρασκευής.

Φθάνοντας, χθες, σε μια απο τις μεγαλύτερες ενορίες της Φθιώτιδος, στην Αγία Παρασκευή, φαινόταν συγκλονισμένος στις συνομιλίες του με τον κόσμο και αυτό είχε εντυπωσιάσει ιδιαιτέρως. Στο μεταξύ, επίσης χθες, ο Μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Νικόλαος συμπλήρωνε 46 χρόνια από την εις διάκονον χειροτονία του, η οποία είχε γίνει στις 26 Ιουλίου 1973 από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο Σελέντη.

Κατά το διήμερο 25 & 26 Ιουλίου,  η μνήμη της αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, καθώς πλήθος Ενοριακών Ναών και Παρεκκλησίων τιμούνταν στο όνομα της Αγίας. Στην πόλη της Λαμίας, επίκεντρο του εορτασμού και πόλος έλξεως για εκατοντάδες πιστούς, απετέλεσε ο Μεγαλοπρεπής και καταστόλιστος Ναός της αγίας στη Νέα Άμπλιανη, όπου χοροστάτησε και ιερούργησε ο μακαριστός πλέον Μητροπολίτης.

Λένε, ότι εύχονταν στον κόσμο με συγκίνηση, ίσως δε με ιδιαιτέρα συγκίνηση, όπως παρατήρησαν κάποιοι, όπως, εξάλλου, αυτό παρατηρήθηκε και κατά την Πέμπτη 25 Ιουλίου το απόγευμα,  στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σπαρτιάς (αμέσως, παρακάτω φώτο), όπου ο μακαριστός Ποιμενάρχης, μετά από 40 χρόνια απουσίας, υπεδέχθη την κλαπείσα Ιερά και Θαυματουργό εικόνα της Αγίας.

Τώρα, πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εξόδιος του μακαριστού Ποιμενάρχου αναμένεται  την Τρίτη 30 Ιουλίου, το πρωί.

 

 

Παρασκευή 26 Ιουλίου,  στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Νέα Άμπλιανη:

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων