08/02/2019 08/02/2019 Τους τρεις πρώτους στόχους του έθεσε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος. “Πρώτος στόχος είναι να διασφαλίσουμε την ενότητα την οποία διακηρύξαμε στο Συμβούλιο Ενοποίησης.  Ο δεύτερος είναι να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευση. Αυτό το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό για μένα. Η εκπαίδευση είναι το μέλλον...
08 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:16

Οι τρεις πρώτοι στόχοι του Μητρ. Επιφάνιου

Διαδώστε:
Οι τρεις πρώτοι στόχοι του Μητρ. Επιφάνιου

Τους τρεις πρώτους στόχους του έθεσε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

“Πρώτος στόχος είναι να διασφαλίσουμε την ενότητα την οποία διακηρύξαμε στο Συμβούλιο Ενοποίησης.  Ο δεύτερος είναι να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευση. Αυτό το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό για μένα. Η εκπαίδευση είναι το μέλλον μας. Και ο τρίτος στόχος μου είναι η προσέλκυση νέων στην εκκλησία. Αλλά χωρίς πνευματική εκπαίδευση γενικά και χωρίς την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό ».

Ο Μητροπολίτης μίλησε επίσης για τις σχέσεις με τους ιερείς ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας (UOC-MP). “Μετά την πραγματοποίηση του Συμβουλίου Ενοποίησης και την παραλαβή του Τόμου της Αυτοκεφαλίας , δεν έχω βρεθεί με τους Ιεράρχες και Κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου της Μόσχας και πρόσθεσε: “Είμαι έτοιμος να επικοινωνήσω μαζί τους και να βρω χρόνο για διάλογο σχετικά με την ενότητα όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών στην ενωμένη εκκλησία. Ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένοι να έχουν τέτοιο διάλογο “

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων