13/03/2022 13/03/2022 Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το γεύμα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία Βαχντετίν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε από την προεδρική κατοικία και μεταβαίνει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ....
13 Μαρτίου, 2022 - 15:09
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2022 - 15:12

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το γεύμα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία Βαχντετίν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε από την προεδρική κατοικία και μεταβαίνει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερτντογάν διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Σε μια μικρή συζήτηση που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης λέει στον κ. Ερντογάν: «Με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας» με τον Τούρκο πρόεδρος να απαντά «θα τα συζητήσουμε όλα».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στα Θεραπειά της Πόλης, με θέα τον Βόσπορο, όπου ο Ερντογάν είχε υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, όταν εκείνη πραγματοποίησε το τελευταίο της ταξίδι πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία της Γερμανία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο αν θα πάρει καφέ ή τσάι με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά “μια χαρά είναι το νεράκι”, αλλά και να προσθέτει: “Εκτός κι αν πάρετε εσείς ένα τσάι, οπότε θα πάρω κι εγώ”.

 

Πηγή: ertnews.gr 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων