Επικαιρότητα
13 Μαρτίου, 2022

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Διαδώστε:

(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) ανταλλάσει χειραψία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (Δ), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, στο περιθώριο των εργασιών της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη. Στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και στις εργασίες της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ενώ θα έχει στο περιθώριο σειρά σημαντικών διμερών συναντήσεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το γεύμα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία Βαχντετίν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε από την προεδρική κατοικία και μεταβαίνει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερτντογάν διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Σε μια μικρή συζήτηση που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης λέει στον κ. Ερντογάν: «Με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας» με τον Τούρκο πρόεδρος να απαντά «θα τα συζητήσουμε όλα».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στα Θεραπειά της Πόλης, με θέα τον Βόσπορο, όπου ο Ερντογάν είχε υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, όταν εκείνη πραγματοποίησε το τελευταίο της ταξίδι πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία της Γερμανία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο αν θα πάρει καφέ ή τσάι με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά “μια χαρά είναι το νεράκι”, αλλά και να προσθέτει: “Εκτός κι αν πάρετε εσείς ένα τσάι, οπότε θα πάρω κι εγώ”.

 

Πηγή: ertnews.gr 

 

Διαδώστε: