Η επιχείρηση Βανίδης Ιωάννης – Media Suite, σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης , το ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ και το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, υλοποίησε δράσεις διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Ψηφιακό Εργαστήριο Κρητικής Αγιογραφίας με τη χρήση νέων τεχνολογιών και 3D εικονικής πραγματικότητας, e-hagiography».
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:
1. Συμμετοχή στο Τριήμερο Καινοτομίας Innodays 2022 (25-27/11/2022), το οποίο διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Περίπτερο Β05), όπου έγιναν συναντήσεις τόσο σε Β2Β όσο και Β2C επίπεδο. Το περίπτερο επισκέφτηκαν και θεσμικοί παράγοντες καθώς και στελέχη της ΕΥΔ ΕΠ Κρήτης.
2. Υβριδικό Τελικό Συνέδριο στις 25/11/2022 στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης (ΠΑΕΑΚ) στο Ηράκλειο με μεγάλη επιτυχία τόσο από πλευράς προσέλευσης ενδιαφερόμενων όσο και από οργανωτικής.
3. Τρία Workshops επίδειξης της πλατφόρμας “e-hagiography” σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο.
Οι δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης 1.b.2 «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων, σε τομείς της RIS3Crete» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014-2020» (κωδικός έργου: ΚΡΗΡ1 – 0028407).
Ο Γιάννης Βανίδης, υπεύθυνος της επιχείρησης MEDIA SUITE, δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ εποικοδομητικό τετραήμερο όπου είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις σχετικά με την δημοσιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου “e-hagiography”. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα έργου για την άψογη οργάνωση και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά, τον Επιστημονικό Συνεργάτη της ΟΑΚ, Αντώνιο Καλογεράκη και τον Προεδρεύοντα της ΠΑΕΑΚ, Αν. Καθηγητή Εμμανουήλ Δουνδουλάκη, για την άριστη φιλοξενία και τη διευκόλυνση στην υλοποίηση του Τελικού Συνεδρίου».
Από την πλευρά του ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές του Προγράμματος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι Νέες Τεχνολογίες αποτελούν το νέο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να κινηθεί η σύγχρονη Τέχνη, και μάλιστα αυτή της Αγιογραφίας. Η ανοιχτότητα της Τέχνης μπορεί να διαλεχθεί γόνιμα με τον σύγχρονο πλουραλιστικό κόσμο και πολιτισμό, στον σύγχρονο και ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Ανοιχτότητα, όμως, σημαίνει επίσης και κριτική εξέταση, δηλαδή και εξέταση της τεχνολογικής και επιστημονικής προόδου. Πιστεύουμε ότι η ορθόδοξη παράδοσή μας μπορεί να εμπλουτίσει το πολιτιστικό ιδεώδες της σύγχρονης επιστήμης συνεισφέροντας όχι μόνο στο τεχνικό κομμάτι (technicus), αλλά και στο νέο ανθρωπολογικό μοντέλο (homo technicus) με προτάσεις σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σπουδών».