30/03/2022 30/03/2022 Μπορεί οι ειρηνευτικές συνομιλίες να σημείωσαν μια πρώτη σημαντική πρόοδο και η ρωσική πλευρά να ανακοίνωσε την μείωση της στρατιωτικής δραστηριότητας σε Κίεβο και Τσερνίχιβ, ωστόσο οι σειρήνες ήχησαν για ακόμα μια μέρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί στο Κίεβο, οι οποίοι σταμάτησαν στις 6:59 το πρωί που ακούστηκε από τα...
30 Μαρτίου, 2022 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2022 - 9:03

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Εν μέσω βομβαρδισμών τα βήματα σύγκλισης στις συνομιλίες

Διαδώστε:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Εν μέσω βομβαρδισμών τα βήματα σύγκλισης στις συνομιλίες

Μπορεί οι ειρηνευτικές συνομιλίες να σημείωσαν μια πρώτη σημαντική πρόοδο και η ρωσική πλευρά να ανακοίνωσε την μείωση της στρατιωτικής δραστηριότητας σε Κίεβο και Τσερνίχιβ, ωστόσο οι σειρήνες ήχησαν για ακόμα μια μέρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί στο Κίεβο, οι οποίοι σταμάτησαν στις 6:59 το πρωί που ακούστηκε από τα μεγάφωνα της πρωτεύουσας ο εθνικός ύμνος. Την Τρίτη (29/3) στην πόλη Μικολάεφ χτυπήθηκε κυβερνητικό κτήριο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Τον βομβαρδισμό γραφείου της Συμβουλευτικής αποστολής της Ε.Ε. στη Μαριούπολη κατήγγειλε ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ. Σήμερα Πέμπτη που συμπληρώνεται η 35η ημέρα από την έναρξη του πολέμου σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στο Λουγκάνσκ.

Εν τω μεταξύ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο νέο του μήνυμα τόνισε ότι βλέπει θετικά σημάδια από τις συνομιλίες, αλλά η Ουκρανία δεν πρόκειται να σταματήσει τις αμυντικές της προσπάθειες καθώς δεν έχει λόγο να εμπιστεύεται κάποιους αντιπροσώπους μιας δύναμης που συνεχίζει να πολεμά για την καταστροφή της. Επιφυλακτική είναι και η αμερικανική πλευρά.

Κατά τις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη (29/3), διαφάνηκε η πρώτη σημαντική πρόοδος στο μέτωπο της διπλωματίας. Η πρόταση πέντε σημείων της Ουκρανίας περιλαμβάνει, εγγυήσεις ασφαλείας σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης, καθεστώς ουδετερότητας, πολιτική διαπραγμάτευση για το μέλλον της Κριμαίας και του Ντονμπάς και επικύρωση της συμφωνίας μέσω δημοψηφίσματος.

Βαρσοβία: Με Ουκρανούς πρόσφυγες συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε χθες στη Βαρσοβία με Ουκρανούς πρόσφυγες για να τους εκφράσει την αλληλεγγύη του και να καταγγείλει την επίθεση της Ρωσίας στη χώρα τους.

Σε ομιλία του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Στέφαν Βισίνσκι, ο Παναγιώτατος χαρακτήρισε «αδιανόητες» τις καταστροφές που προκλήθηκαν «από αυτήν τη φρικτή εισβολή, στο Ουκρανικό έθνος και σε όλον τον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Με Ουκρανούς πρόσφυγες συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

 Βαρσοβία: Στoν Καθεδρικό Αγίας Σοφίας o Οικουμενικός Πατριάρχης

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ 

(AP Photo/Petros Giannakouris)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων