Επικαιρότητα
05 Ιουνίου, 2024

“Όχι” στις κηδείες Σαββατοκύριακα και αργίες λέει το Σωματείο Γραφείου Κηδειών Μακεδονίας με αίτημά του

Διαδώστε:

Τη διακοπή τέλεσης κηδειών, τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες, ζητούν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Μακεδονίας με αίτημα που κατέθεσε στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ως νεοσύστατο σωματείο θέλουμε να αλλάξουμε πρακτικές χρόνων και να ακολουθήσουμε τα Ευρωπαϊκά πρότυπα» τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή «Δύο στις 2» ο πρόεδρος του Σωματείου Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Μακεδονίας, Νέστωρας Νικολόπουλος.

 

«Στο συμβούλιο θέσαμε θέματα νομιμότητας, όπως η ληξιαρχική πράξη η οποία εκδίδεται εφόσον γίνει η ταφή, όταν τελεστή η κηδεία Σαββατοκύριακο. Η ταφή γίνεται παρανόμως και δηλώνεται την επόμενη μέρα. Επίσης στο 80% των κοιμητηριών δεν υπάρχει ανάδοχος ή δημοτικός υπάλληλος για την ανόρυξη των ταφών και κατ΄ επέκταση αναθέτουν αυτή τη δουλειά σε ευκαιριακούς».

Σχετικά με το ζήτημα των «ψυγείων», όταν η κηδεία δεν θα τελείτε Σαββατοκύριακο ή αργίες, ο ίδιος τόνισε ότι το κόστος είναι μικρό της τάξεως των 35 -40 ευρώ το οποίο απορροφάται από τα γραφεία κηδειών. «Στη Θεσσαλονίκη εδώ και 1,5 χρόνο δεν γίνονται κηδείες της Κυριακές και τις αργίες, ενώ στον Δήμος Θεσσαλονίκης ούτε Σάββατα διότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού».

Διαδώστε: