Επικαιρότητα
28 Σεπτεμβρίου, 2023

Παγκόσμια διάκριση για τον Μενέλαο Τζαβέλλα σκηνοθέτη της παράστασης “Το Δάκρυ της Παναγίας”

Διαδώστε:

Με το βραβείο Global Goddess Artemis Award τιμήθηκε χθες ο Μενέλαος Τζαβέλλας σκηνοθέτης της ιστορικής, θρησκευτικής παράστασης “Το Δάκρυ της Παναγίας…Ένας ύμνος για την Σμύρνη”.

Κατά την 27η Παγκόσμια Εκδήλωση Απονομής των GODDESS ARTEMIS AWARDS 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της EAWC ( Euro- American Women’ s Council), του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η Ελληνίδα πρόεδρος και CEO της οργάνωσης κα Λούλα Λόη Αλαφογιάννη, τίμησε τον Έλληνα σκηνοθέτη με το Global Goddess Artemis Award που αποτελεί μια Διεθνή Βράβευση η οποία αφορά την σκηνοθεσία του για την παράσταση “Το Δάκρυ της Παναγίας…Ένας ύμνος για την Σμύρνη”, σε κείμενο του Θανάση Ν. Σταυρόπουλου και σε παραγωγή Διώνης Αίνιγμα- Γεωργία Ζώη.

Το βραβείο ο κ. Τζαβέλλας το αφιέρωσε στην οικογένειά του, στην μνήμη του πατέρα του Βασίλη Τζαβέλλα και στον Μέντορά του σκηνοθέτη Γιάννη Ντόνα.


“Το Δάκρυ της Παναγίας…Ένας ύμνος για την Σμύρνη” το οποίο παίζεται εδώ και δύο χρόνια, έχει sold out παραστάσεις στην ΑΘήνα και έχει αποσπάσει θετικά σχόλια από κληρικούς και λαϊκούς. Πλέον έχει ξεπεράσει τα ΄συνορα της χώρας.

Το κοινό και οι κριτικοί ενθουσιασμένοι τίμησαν με τα σχόλιά τους την συγκλονιστική σκηνοθεσία του κ. Τζαβέλλα στην θεατρική παράσταση.

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία του θεάτρου η Μητέρα Θεού ενσαρκώνεται στην σκηνή, σε μια καθηλωτική παράσταση, με απόλυτο σεβασμό από την καταξιωμένη ηθοποιό Γεωργία Ζώη. Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία του Θεάτρου, η παράσταση έπαιξε στον αύλειο χώρο της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Εύρεση της Πάνσεπτου Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου απέσπασε άριστες εντυπώσεις από τους θεατές, οι οποίοι επί 20 λεπτά χειροκροτούσαν. (Διαβάστε σχετικά: «Το Δάκρυ της Παναγίας» στο ope.gr: “Η παράσταση στην Τήνο ανήκει πια στην Παναγία μας και στην ιστορία του Θεάτρου “- Επί 20 λεπτά ο κόσμος χειροκροτούσε)

Η παράσταση ταξίδεψε και στην Σαντορίνη, όπου για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στον αύλειο χώρο του Ιστορικού βυζαντινού Ναού Παναγίας Επισκοπής Θήρας. (Διαβάστε σχετικά: Ο Μενέλαος Τζαβέλλας στο ope.gr για “Το Δάκρυ της Παναγίας” στην Σαντορίνη: “Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στους πλημμυροπαθείς”)

Παρακολουθήστε την παράσταση όπως καλύφθηκε από την Pemptousia TV στο θέατρο Αλκμήνη ΕΔΩ. (“Το δάκρυ της Παναγίας” στην Pemptousia TV)

Το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (EAWC) διοργανώνει εδώ και 27 χρόνια, φόρουμ στα οποία τιμά με τα Global Goddess Artemis Award γυναίκες και άνδρες από όλο τον κόσμο, για την συνεισφορά τους στην κοινωνική ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας. Η τελετή απονομής των βραβείων αποτελεί φόρο τιμής στα άτομα που διακρίνονται για τα επιτεύγματά τους στους τομείς των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της ιατρικής, του αθλητισμού, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της επιστήμης, των τεχνών και του πολιτισμού.

Το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (EAWC) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, που ιδρύθηκε από υψηλόβαθμες επαγγελματίες γυναίκες από όλο τον κόσμο, οι οποίες μπόρεσαν να ξεχωρίσουν στην καριέρα τους.

Οι πιο επιφανείς ελληνικοί και δια-αμερικανικοί οργανισμοί, μεταξύ των οποίων η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, η U.N.C.A (United Nations Correspondence Association), η UN Women, ο Οργανισμός Γυναικών Ασίας – Ειρηνικού, FAIR PLAY, Συμβούλιο της Ευρώπης, Καλλιπάτειρα – Πανελλήνιος Οργανισμός Αθλητικών Γυναικών, WIPP (Woman Impacting Public Policy), WIPP Institute, Creative Visions, BWN (Businesswomen Network), BWE (Black Women Enterprises), Leadership Exchange, Euro – Info Center, Free the Children, Women for Women και πολλοί άλλοι οργανισμοί, επέλεξαν το EAWC ως θεσμικός εταίρο στην Ευρώπη για την καλύτερη προώθηση των στόχων τους, συγκεντρώνοντας στη δυναμική των επιχειρήσεων που ανήκουν σε γυναίκες και εκατομμυρίων μελών με πολλαπλές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων στελεχών και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης.

  

Δαιβάστε ακόμη:

“Το δάκρυ της Παναγίας” στην Pemptousia TV

Η Γεωργία Ζώη στο ope.gr για την παρουσίαση της παράστασης «Το Δάκρυ της Παναγίας» στον αύλειο χώρο της Παναγίας της Τήνου

Η Γεωργία Ζώη στο ope.gr για το “Δάκρυ της Παναγίας” στη Σαντορίνη: Το κοινό δάκρυσε μαζί με την Παναγιά και ένοιωσε το γλυκοφίλημά Της!

Η ηθοποιός Γεωργία Ζωή στο ope.gr για την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών

Διαδώστε: