22/02/2022 22/02/2022 Η Αρχή Φύσης και Πάρκων του Ισραήλ δήλωσε, τη Δευτέρα, ότι υπαναχωρεί από ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για τη συμπερίληψη των χριστιανικών ιερών τόπων στο Όρος των Ελαιών της Ιερουσαλήμ σε ένα εθνικό πάρκο, μετά από έντονες διαμαρτυρίες από μεγάλες εκκλησίες. Το Όρος των Ελαιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ υψώνεται πάνω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ....
22 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2022 - 10:48

“Παγώνει” το σχέδιο για μετατροπή πάρκου στο Όρος των Ελαιών

Διαδώστε:
“Παγώνει” το σχέδιο για μετατροπή πάρκου στο Όρος των Ελαιών

Η Αρχή Φύσης και Πάρκων του Ισραήλ δήλωσε, τη Δευτέρα, ότι υπαναχωρεί από ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για τη συμπερίληψη των χριστιανικών ιερών τόπων στο Όρος των Ελαιών της Ιερουσαλήμ σε ένα εθνικό πάρκο, μετά από έντονες διαμαρτυρίες από μεγάλες εκκλησίες.

Το Όρος των Ελαιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ υψώνεται πάνω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Οι πλαγιές του στα ανατολικά της Παλιάς Πόλης είναι γεμάτες με εκκλησίες διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων που σηματοδοτούν τους παραδοσιακούς τόπους των γεγονότων της ζωή του Ιησού.

Η Ελληνορθόδοξη, η Αρμενική και η Καθολική Εκκλησία υπέβαλαν αίτηση την περασμένη εβδομάδα στον Υπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος του Ισραήλ, η υπηρεσία του οποίου είναι υπεύθυνη για την Αρχή Πάρκων.

Οι εκκλησίες εξέφρασαν τη «σοβαρότατη ανησυχία και την κατηγορηματική αντίρρησή τους» για το σχέδιο, λέγοντας ότι θα διαταράξει τη μακροχρόνια κατάσταση των πραγμάτων και αποσκοπεί στην «κατάσχεση και εθνικοποίηση ενός από τους ιερότερους τόπους για τον χριστιανισμό και στην αλλοίωση της φύσης του».

Σύμφωνα με την Καθημερινή η υπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος, Ταμάρ Ζάντμπεργκ δεν απάντησε στα αιτήματα. Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις των εκκλησιών, η Αρχή Φύσης και Πάρκων δήλωσε ότι παγώνει το σχέδιο, το οποίο επρόκειτο να εγκριθεί στις 2 Μαρτίου από την Επιτροπή Πολεοδομίας της Ιερουσαλήμ.

Η Αρχή δήλωσε ότι «δεν έχει καμία πρόθεση να προωθήσει το σχέδιο στην Επιτροπή Πολεοδομίας και αυτό δεν είναι έτοιμο για συζήτηση χωρίς συντονισμό και επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών, στην περιοχή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων