16/02/2024 16/02/2024 “Πανηγυρικά” υποδέχθηκαν την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου των 300 Βουλευτών να περάσει με 175 “ΝΑΙ” το νομοσχέδιο για την “ισότητα στον πολιτικό γάμο”, δηλαδή την επέκταση του ισχύοντος νόμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Την απόφαση αυτή “χαιρέτησαν” ως “ιστορική στιγμή” 28 Πρεσβείες στην Ελλάδα. A joint statement by the Embassies of 🇳🇱🇧🇪🇨🇦🇪🇸🇿🇦🇳🇴🇸🇪🇦🇷🇮🇸🇵🇹🇩🇰🇫🇷🇳🇿🇺🇾🇬🇧🇮🇪🇱🇺🇺🇸🇨🇴🇦🇺🇫🇮🇩🇪🇲🇹🇦🇹🇨🇱🇲🇽🇨🇭🇪🇪 on the Greek...
16 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:54

Πανηγύρια για τη νίκη της “ισότητας” ή για τη θεσμοθέτηση γάμου ομοφυλοφίλων σε Ορθόδοξη χώρα;

Διαδώστε:
Πανηγύρια για τη νίκη της “ισότητας” ή για τη θεσμοθέτηση γάμου ομοφυλοφίλων σε Ορθόδοξη χώρα;

“Πανηγυρικά” υποδέχθηκαν την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου των 300 Βουλευτών να περάσει με 175 “ΝΑΙ” το νομοσχέδιο για την “ισότητα στον πολιτικό γάμο”, δηλαδή την επέκταση του ισχύοντος νόμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Την απόφαση αυτή “χαιρέτησαν” ως “ιστορική στιγμή” 28 Πρεσβείες στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε σε ανάρτησή του για ψηφοφορία ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα που κατατάσσουν την χώρα μας ως 16η χώρα που νομοθέτησε την ισότητα στον γάμο.

Αντίθετα, τα διεθνή ΜΜΕ πανηγυρίζουν τονίζοντας γιατί η Ελλάδα έγινε η πρώτη Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα η οποία νομοθέτηση “γάμο” ατόμων του ιδίου φίλου. Η Le Monde, η Deutsche Welle το CNN και πολλά ακόμα ξένα μέσα μιλούν για την νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική μεταρρύθμιση ενόψει της σφοδρής αντίθεσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Η Ελλάδα νομιμοποίησε τον γάμο ομοφύλων και τα ίσα γονικά δικαιώματα για τα ομόφυλα ζευγάρια την Πέμπτη, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που διχάζει την ελληνική κοινωνία και προκάλεσε τη σφοδρή αντίθεση της ισχυρής Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας”, γράφουν οι New York Times. Το BBC αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη Oρθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Τελικά είναι νίκη για στο πλαίσιο της ισότητας και των δικαιωμάτων ή νίκη απέναντι στις θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας; Ένα ερώτημα το οποίο κυριαρχεί από χθες το βράδυ και αναζητά απαντήσεις…

Διαβάστε επίσης: Νόμος του κράτους, με ηχηρές διαφωνίες, ο “γάμος” ομοφυλοφίλων – Τα ΟΧΙ και οι αποχές, ο Σαμαράς, η λήθη και η Ορθόδοξη Ελλάδα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων