27/12/2021 27/12/2021 Ανακοινώσεις πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχετικά με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση. Τα μέτρα, όπως ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε θα ισχύουν από τις 3/1/2022 έως τις 16 Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα: -Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή KN95)...
27 Δεκεμβρίου, 2021 - 18:25

Πλεύρης: Ενισχυμένη μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός – Από τις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα

Διαδώστε:
Πλεύρης: Ενισχυμένη μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός – Από τις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα

Ανακοινώσεις πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχετικά με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση.

Τα μέτρα, όπως ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε θα ισχύουν από τις 3/1/2022 έως τις 16 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα:
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή KN95) ή διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης. Σύσταση να χρησιμοποιείται ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός.
-Τόσο οι χώροι διασκέδασης όσο και οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Χωρίς την παρουσία όρθιων. Στα τραπέζια, όριο έως 6 άτομα. Η μουσική θα διακόπτεται, μόνο σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούνται οι παραπάνω περιορισμοί.
– Για επίσκεψη στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, θα απαιτείται τεστ PCR 48 ωρών.
-Τηλεργασία τόσο στον δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα έως 50%, ενώ θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.

Πηγή: briefingnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων