Επικαιρότητα
18 Μαΐου, 2020

Το διαβάσαμε και αυτό: Ποινικές κυρώσεις για γάμους και βαπτίσεις εν μέσω καραντίνας

Διαδώστε:

Έγγραφο με το οποίο ζητεί στοιχεία για την τέλεση ιερουργειών με αστικές συνέπειες, απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών προς τα ληξιαρχεία. 

Τίποτε δε φαίνεται να σταματά την στοχοποίηση των Ιερών Μυστηρίων και του οτιδήποτε έχει ορθόδοξο χαρακτήρα.

Δηλαδή γεμίσαμε μεγάλους αδελφούς παντού, έχουν ξεπεράσει  κάθε όριο στα υπουργεία όπου το μόνο που κάνουν τελικά είναι να ψάχνουν πως μπορούν να εκδικηθούν και να εκθέσουν οποιονδήποτε είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, κοινωνεί, νυμφεύεται με εκκλησιαστικό γάμο, βαπτίζεται  στο όνομα του Τριαδικού Θεού.

Σύμφωνα με αυτό οι ληξίαρχοι της χώρας καλούνται να ενημερώσουν άμεσα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εάν έχουν υποβληθεί αιτήματα πολιτών περί καταχώρησης γάμων ή βαπτίσεων, οι οποίοι έχουν τελεσθεί  σε χώρους λατρείας, κατά το χρονικό διάστημα από 16-3 2020 έως 16-5-2020.

Τα στοιχεία αυτά ζητήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω του υπ. αριθμ. πρωτ: 51027/Θ1/Ο5-5-2020 εγγράφου που είχε στείλει η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητώντας τα συγκεκριμένα στοιχεία.  

Μάλιστα, αν διαπιστωθεί πως προκύπτει από τα στοιχεία που θα αποσταλούν ότι υπάρχει παραβίαση των μέτρων, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα διαβιβάσει τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή για την ποινική διερεύνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία το έγγραφο αυτό ήρθε  σε μια περίοδο που οι πολιτικοί γάμοι τελούνταν κανονικά, δημιουργώντας έτσι ένα έντονο κλίμα προβληματισμού για την ενέργεια αυτή του υπουργείου Παιδείας.

 

 

Διαδώστε: