Επικαιρότητα
11 Μαρτίου, 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνέχεια εκρήξεων για 15η μέρα

Διαδώστε:

Σε ρωσικό κλοιό το Κίεβο, ενώ οι μισοί κάτοικοί του το έχουν εγκαταλείψει την ώρα που συμπληρώνονται 15 μέρες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Πριν από λίγο εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Ντνίπρο. Ρωσική επίθεση σημειώθηκε εναντίον Ινστιτούτου στο Χάρκοβο, όπου βρίσκεται απενεργοποιημένος πειραματικός πυρηνικός αντιδραστήρας. Σύμφωνα με το Reuters, ξέσπασε πυρκαγιά σε ξενώνα στην ίδια περιοχή.

Εκρήξεις σε γεωγραφικά απομακρυσμένες πόλεις της Ουκρανίας σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με αναφορές που μεταδίδει το BBC. Συγκεκριμένα, η ουκρανική τηλεόραση και μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στο Λούτσκ στα βορειοδυτικά, της χώρας καθώς και στο Ντνίπρο – πόλη της ενδοχώρας κοντά στον ποταμό Δνείπερο και σημαντικό προπύργιο στην κεντροανατολική Ουκρανία. Καμία από τις δύο αυτές πόλεις δεν είχαν γίνει μέχρι στιγμής στόχος επιθέσεων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο του μήνυμα κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι εμπόδισε την απομάκρυνση αμάχων από τις πολιορκούμενες πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάχα και ότι εξαπέλυσε «επίθεση» στην προβλεπόμενη τροχιά ανθρωπιστικού διαδρόμου, ενώ τόνισε ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία εμπλοκή με βιολογικά όπλα.

Σήμερα αναμένεται να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά από αίτημα της Ρωσίας, για να συζητηθούν, όπως υποστηρίζει, οι «στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες» των ΗΠΑ στην ουκρανική επικράτεια.

Πηγές: ΕΡΤ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαδώστε: