18/10/2023 18/10/2023 Καζάνι που βράζει παραμένει η περιοχή της Λωρίδας της Γάζας με Ισραήλ και Χαμάς να αλληλοκατηγορούνται για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί που άφησε πίσω του αμέτρητους νεκρούς γράφοντας ακόμη μία μελανή ημέρα στο ημερολόγιο της φρίκης του πολέμου που μαίνεται.   Την ημέρα που οι Αρχηγοί των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ είχαν αφιερώσει στην προσευχή...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 18:40

Πόλεμος χωρίς όρια μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς – Η ημέρα προσευχής για ειρήνη εξελίχθηκε σε ημέρα αίματος με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Διαδώστε:
Πόλεμος χωρίς όρια μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς – Η ημέρα προσευχής για ειρήνη εξελίχθηκε σε ημέρα αίματος με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Καζάνι που βράζει παραμένει η περιοχή της Λωρίδας της Γάζας με Ισραήλ και Χαμάς να αλληλοκατηγορούνται για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί που άφησε πίσω του αμέτρητους νεκρούς γράφοντας ακόμη μία μελανή ημέρα στο ημερολόγιο της φρίκης του πολέμου που μαίνεται.  

Την ημέρα που οι Αρχηγοί των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ είχαν αφιερώσει στην προσευχή και τη νηστεία για να επέλθει η ειρήνη στην περιοχή, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αγία Πόλη και τον Φρικτό Γολγοθά όπου χθες αναπέμφθηκε δέηση από Αγιοταφίτες πατέρες, ρουκέτες έπληξαν το νοσοκομείο της Γάζας με τις τοπικές αρχές να αναφέρουν ότι τα θύματα έχουν ξεπεράσει τα 500, μετατρέποντας την ημέρα προσευχής για την ειρήνη στο Ισραήλ και τη Γάζα, σε ημέρα αίματος.

Άμαχοι

Πρόκειται για ένα μέρος στο οποίο άνθρωποι κάθε ηλικίας, πολλές γυναίκες και παιδιά, είχαν διακομιστεί εκεί τραυματισμένοι για να λάβουν ιατρική φροντίδα αλλά και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινή μάχη. Ενώ στον χώρο του νοσοκομείου βρίσκονταν και άμαχοι- κυρίως γυναικόπαιδα για να βρουν καταφύγιο θεωρώντας ότι το νοσοκομείο είναι ένα ασφαλές σημείο. Ωστόσο, ο πόλεμος εξελίσσεται σε ένα παιχνίδι για ορισμένους χωρίς όρια θεωρώντας την ανθρώπινη ζωή ως κάτι ασήμαντο μπροστά στο μίσος και τη βία που κυριαρχεί.

Όσο για τις ευθύνες, η Χαμάς κατηγορεί τις Ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες αρνούνται ότι είναι πίσω από την επίθεση, και κάνουν λόγο για λανθασμένο πυραυλικό πλήγμα από τη Χαμάς.

Υπουργείο Εξωτερικών: Αποτροπιασμός για τα γεγονότα

Τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα που οδήγησαν στην απώλεια ανθρώπινων ζωών στο νοσοκομείο της Γάζας εκφράζει με ανακοίνωσή του το πρωί της Τετάρτης το υπουργείο Εξωτερικών.

“Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα που οδήγησαν στη βαθύτατα οδυνηρή απώλεια ανθρώπινων ζωών στο νοσοκομείο της Γάζας. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή επεσήμανε με έμφαση την ανάγκη για προστασία των αμάχων και διασφάλιση των ανθρωπιστικών αξιών και εμμένει στη θέση αυτή”, αναφέρει.

ΠΣΕ: “Η επίθεση ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου”

Την έντονη καταδίκη τους έσπευσαν να εκφράσουν η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βρετανία, Καναδάς και Γαλλία τον Εμανουέλ Μακρόν να ζητά άμεση ανθρωπιστική πρόσβαση στη Γάζα, ενώ τα «βαθιά συλλυπητήριά του για τις ζωές αθώων που χάθηκαν» εξέφρασε ο Αμερικάνος Πρόεδρος. Σε καταδίκη προέβη και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών το οποίο από την έναρξη των εχθροπραξιών έχει συνταχθεί με τους Αρχηγούς Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ ζητώντας την κατάπαυση του πυρός και την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή.

“Χιλιάδες Παλαιστίνιοι που είχαν ήδη χάσει τα σπίτια τους έβρισκαν καταφύγιο στο νοσοκομείο, το οποίο διοικείται από την Αγγλικανική Εκκλησία”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΣΕ, Δρ Τζέρι Πιλάι. “Η επίθεση ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία, η οποία είναι έγκλημα πολέμου”, πρόσθεσε.

Ο Καθηγητής Πιλάι Η επίθεση σημειώθηκε την ίδια μέρα που οι Αρχηγοί των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ οργάνωσαν μια ημέρα προσευχής για ειρήνη στη Γάζα. “Η βία οδηγεί σε περισσότερη βία και η αιματοχυσία οδηγεί σε περισσότερη αιματοχυσία”, τόνισε.

Ραγδαίες εξελίξεις σε διπλωματικό επίπεδο

Η τετραμερής σύνοδος που θα διεξαγόταν σήμερα στην Ιορδανία με τη συμμετοχή του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, του Ιορδανού μονάρχη Αμπντάλα Β΄, του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αναβλήθηκε επ’ αόριστον, ανακοίνωσε ο ιορδανός υπουργός Εξωτερικών, μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας.

Η σύνοδος θα διεξαχθεί «όταν ληφθεί η απόφαση να σταματήσει ο πόλεμος και να τερματιστούν οι σφαγές», τόνισε ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας Αϊμάν Σαφάντι.

Κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως εντός της ημέρας, έπειτα από τον πολύνεκρο βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ αναμένεται να συζητήσουν σχέδιο απόφασης που καταρτίστηκε από τη Βραζιλία στο πλαίσιο της προσπάθειας να υιοθετηθεί κοινή θέση για τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς.

Κεντρική φωτογραφία: Abed Khaled

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων