Επικαιρότητα
09 Μαΐου, 2020

Πολιτικοί, σύμβουλοι και Εκκλησία. Πόσο θα κοστίσει ο ανελέητος πόλεμος εναντίον της Θείας Κοινωνίας

Διαδώστε:

Όλοι είμαστε περήφανοι για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, οι οποίοι μας προστάτευσαν από μια μαζική εξάπλωση του κορωνοϊού που θα στοίχιζε πολλές ζωές όπως έγινε σε άλλες χώρες βυθίζοντας και τη δική μας στο πένθος.

Τα καταφέραμε όμως και αυτό το παραδέχτηκαν όλοι οι πολίτες, πολιτικοί διαφόρων κομμάτων καθώς και οι ξένες χώρες που πολλές έσπευσαν μέσω δημοσιευμάτων να επαινέσουν την χώρα μας και να δηλώσουν ότι θα είναι ο μοναδικός τουριστικός προορισμός που θα επιλέξουν όταν θα έρθει η ώρα.

Η κυβέρνηση μια χαρά τα κατάφερε στο θέμα της υγείας αν και υπήρχαν μερικές αντιδράσεις για τα υπερβολικά κατά κάποιους μέτρα και τον εγκλεισμό.

Δυσαρέσκεια μάλιστα μεγάλη υπήρξε και όταν διέρρευσαν και διάφορες επίσης πληροφορίες ότι αρκετά από τα θύματα του κορωνοϊού δεν ήταν θύματα του κορωνοϊού αλλά θύματα άλλων νοσημάτων , όπως έγινε γνωστό και για τον μακαρίτη τον Κρεμαστινό σύμφωνα με την αποκάλυψη του κυρίου Λοβέρδου.

Μεγαλύτερη αντίδραση υπήρξε βέβαια για το θέμα των κλειστών Ιερών Ναών αλλά και αυτό ας πούμε ότι αρχικά η κυβέρνηση, σε μια γενικότερη απόφαση για καθολική αντίδραση, δε μπόρεσε να σκεφτεί όπως θα μπορούσε να σκεφτεί η Ποιμαίνουσα Εκκλησία και τις έκλεισε χωρίς δεύτερη σκέψη και ίσως χωρίς σεβασμό και στις προτάσεις της Εκκλησίας.

Βέβαια πάντα υπάρχουν και οι σύμβουλοι των υπουργών ή του πρωθυπουργού οι οποίοι κανονικά πρέπει να έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο ρόλο σύμφωνα με τον οποίο να μην χτίζουν από τη μια αλλά να γκρεμίζουν από την άλλη.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτό έγινε, διότι είναι ξεκάθαρο ότι το θέμα με τις Εκκλησίες δεν το χειρίστηκαν καθόλου καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου ήταν πολύ δυσαρεστημένο όλο αυτό το διάστημα, για τις αντιδράσεις που υπήρξαν σε σχέση με την Θεία Κοινωνία και τις κλειστές Εκκλησίες αφού οι σύμβουλοι και οι αρμόδιοι υπουργοί φάνηκε να αντιμετωπίζουν με ολίγην φαιδρότητα, έννοιες και Ιερά Μυστήρια.

Δεν είχαν ούτε την πείρα, ούτε τη γνώση να ξέρουν πως θα πρέπει να χειριστούν το θέμα αυτό αλλά ούτε και είχαν μάθει από τα λάθη άλλων στο παρελθόν. Κυρίως δεν έγιναν κάποιες προσωπικές συναντήσεις με ανθρώπους της Εκκλησίας, για να κατανοήσουν την ευαισθησία του θέματος και το χειρίστηκαν επιπόλαια.

Έσυραν  έτσι τον πρωθυπουργό της χώρας σε πράξεις που θα γραφούν στην ιστορία, όχι για το κλείσιμο των Εκκλησιών αλλά για το γεγονός ότι δεν διέταξε την προστασία των ευαίσθητων θεμάτων που αφορούν την Εκκλησία και άφησε τον καθένα, να κινείται προσβλητικά προς τα Ιερά Μυστήρια

Το γεγονός αυτό μάλιστα, δυσαρέστησε τον κόσμο και αυτό είναι κάτι που σίγουρα η κυβέρνηση θα το εισπράξει σε μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση όπως συνήθως γίνεται όταν η πολιτεία κάνει ένα μεγάλο φάουλ και μάλιστα σε θέματα τόσο ευαίσθητα.

Εδώ δε μιλάμε για πιστούς που ενδεχομένως έχουν και μια πιο σκληροπυρηνική στάση και διάθεση αλλά και για πιστούς που η Ορθόδοξη Πίστη είναι τρόπος ζωής και φορέας ελπίδας, ζωής και  σωτηρίας.

Μιλάμε όμως ακόμη και για όσους πολίτες δεν ήταν τόσο κοντά στην Εκκλησία αλλά ειρηνικά αποδέχονται την ύπαρξη της Εκκλησίας στη ζωή τους. Και αυτοί οι πολίτες ενοχλήθηκαν από τον ανελέητο πόλεμο εναντίον της Θείας Κοινωνίας. Κούρασε αυτός ο πόλεμος, ενόχλησε, απογοήτευσε και ξεσκέπασε πρόσωπα και καταστάσεις.

Η Εκκλησία αντιμετωπίστηκε ως ένα εμπορικό κατάστημα που πουλάει ρούχα, παπούτσια ή ως ένα γυμναστήριο ή μια σχολή χορού και αυτό δεν θα το ξεχάσει ο κόσμος.

Οι άνθρωποι που εκκλησιαζόταν στοχοποιήθηκαν από όλα τα Μέσα και τα πολιτικά λογίδρια. Έγινε στόχος ακόμη και στις συνεντεύξεις τύπου για την ενημέρωση για τον κορωνοϊό και δυστυχώς η αντίδραση ήταν πολύ λίγη έως ανύπαρκτη …

Λυπούμεθα αλλά αυτή είναι η αλήθεια …

Κυρίως οι σύμβουλοι στο υπουργείο Παιδείας δεν έκαναν καθόλου καλή δουλειά στο θέμα αυτό ως όφειλαν και άφησαν την υπουργό να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στην αρχή της καριέρας της, έχοντας πια στο βιογραφικό της μια πολύ χλιαρή αντιμετώπιση στο θέμα του Ιερού Μυστηρίου.

Ο κύριος πρωθυπουργός είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που ξέρει όπως γνωρίζουμε να μετράει “πόσα απίδια χωράει ο σάκος” όπως λένε και στο χωριό του, οπότε στο τέλος της ημέρας κάνοντας τον απολογισμό του θα κατανοήσει ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνει για όσους δεν τον προφύλαξαν στο τόσο ευαίσθητο θέμα της Πίστης του λαού που κυβερνά.

Καμία αντίδραση για το έργο που προσέφερε και το αποτέλεσμα που είχε για τη δημόσια υγεία αλλά τώρα πρέπει να κατανοήσουν εκεί στο Μαξίμου ότι υπάρχει και η ανάγκη προστασίας σε ότι προσφέρει και προφυλάσσει την υγεία της ψυχής και την πνευματική κατάσταση που μόνο η Εκκλησία μπορεί να προσφέρει και να διασφαλίσει.

Ο απολογισμός αυτός πρέπει να γίνει διότι σε όλες τις μικρές ή μεγάλες επιτυχίες, υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες

ΜΓ

Διαδώστε: