Επικαιρότητα
26 Απριλίου, 2019

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Η περιφορά στα βυζαντινά τείχη

Διαδώστε:

Με κατάνυξη και μέσα σε συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκε η Ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου στα βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων άρχισε να καταφθάνει από νωρίς ο κόσμος και να γεμίζει το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό της εκκλησίας.

Την ακολουθία τέλεσαν οι ιερείς του ναού Αρχιμ. Γρηγόριος Παπούλας και ο συνεφημέριος του, π. Στέφανος Πουλόπουλος.

Η λιτανεία του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε δίπλα από τα βυζαντινά τείχη και ανάμεσα στα πλακόστρωτα παραδοσιακά σοκάκια της άνω Πόλης με το πλήθος του κόσμου να καταφτάνει από διαφορα μέρη της Θεσσαλονικης για να παραβρεθεί στην λιτανεία.

Η πρώτη στάση για δέηση υπέρ της του κόσμου σωτηρίας έγινε στα παλια ερείπια της Βυζαντινής Μονής των Αγίων Αναργύρων, όπου σήμερα είναι ένας φυλασσόμενος – διατηρητέος αρχαιολογικός χώρος.

Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Γρηγόριος Παπούλας τόνισε πως το σημερινό βράδυ μοιάζει με κάθε βράδυ στην αθρώπινη καρδιά, όπου παλεύει ο ουρανός με τη γη, η φθαρτότητα με την αιωνιότητα, η πνευματικότητα με την ύλη και η ζωή με τον θάνατο, και η παραμονή των ανθρώπων κοντα στο νικητή της γης, της φθαρτότητας, της ύλης και του θανάτου, δηλ τον Χριστό είναι αυτό που δίνει τη βέβαιη ελπίδα της χαράς και της ζωής.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό (ΡΕΠΟΡΤΑΖ / ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε: