21/03/2021 21/03/2021 Φέτος, το κα­θι­ε­ρω­μένο επίσημο Γεύμα, το οποίο παρατίθεται κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας από την Προεδρία της Δημοκρατίας προς τιμήν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δεν θα πραγματοποιηθεί, παρά την πρόθεση της Προ­έ­δρου της Ελ­λη­νι­κής Δη­μο­κρα­τίας Αι­κα­τε­ρί­νης Σα­κελ­λα­ρο­πού­λου, να προ­σκα­λέ­σει στο Προ­ε­δρικό Μέ­γαρο τον Μα­κα­ρι­ώ­τατο Αρ­χι­ε­πί­σκοπο Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κ. Ι­ε­ρώ­νυ­μο και τους Σε­βα­σμι­ω­τά­τους Συ­νο­δι­κούς...
21 Μαρτίου, 2021 - 12:32

ΠτΔ: Ματαιώθηκε το Γεύμα προς την Ιερά Σύνοδο

Διαδώστε:
ΠτΔ: Ματαιώθηκε το Γεύμα προς την Ιερά Σύνοδο

Φέτος, το κα­θι­ε­ρω­μένο επίσημο Γεύμα, το οποίο παρατίθεται κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας από την Προεδρία της Δημοκρατίας προς τιμήν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δεν θα πραγματοποιηθεί, παρά την πρόθεση της Προ­έ­δρου της Ελ­λη­νι­κής Δη­μο­κρα­τίας Αι­κα­τε­ρί­νης Σα­κελ­λα­ρο­πού­λου, να προ­σκα­λέ­σει στο Προ­ε­δρικό Μέ­γαρο τον Μα­κα­ρι­ώ­τατο Αρ­χι­ε­πί­σκοπο Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κ. Ι­ε­ρώ­νυ­μο και τους Σε­βα­σμι­ω­τά­τους Συ­νο­δι­κούς Μη­τρο­πο­λί­τες.

Όταν ο Μα­κα­ρι­ώ­τα­τος πληροφορήθηκε την πρό­θεση της ΠτΔ, ε­πι­κοι­νώ­νησε τη­λε­φω­νι­κώς μαζί Της και ευ­χα­ρί­στησε Αυ­τήν εκ μέ­ρους της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου, τόσο για την επιθυμία και πρό­θεση να συμ­με­τά­σχει στην Θεία Λει­τουρ­γία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, όσο και για την ευ­γενή πρό­θεσή Της να πα­ρα­θέ­σει το καθιερωμένο Γεύμα. Την παρεκάλεσε όμως, έχοντας και την σύμφωνη γνώμη των μελών της Ιεράς Συνόδου, να μην ε­πι­μεί­νει στην πρα­γμα­το­ποί­ησή του, λόγω των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της παν­δη­μίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων