Επικαιρότητα
05 Σεπτεμβρίου, 2024

Πυροβολισμός σε παράθυρο του παρεκκλησίου της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Βίλνιους

Διαδώστε:

Σπασμένο από μία σφαίρα εντοπίστηκε παράθυρο Ορθόδοξου παρεκκλησίου στην οδό Bokšto g. 4 στο Βίλνιους το οποίο ανήκει στην Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Λιθουανία. 

Σύμφωνα με το ortodoksas.lt, ιερείς του παρεκκλησίου εντόπισαν το σπασμένο τζάμι που είχε προκληθεί κατά πάσα πιθανότητα από πυροβολισμό. Αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές οι οποίες έφτασαν στο σημείο και έλαβαν καταθέσεις από τους ιερείς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης στο ίδιο παρεκκλήσιο προσεύχεται και η Λευκορωσική κοινότητα του Βίλνιους. Ωστόσο, δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες καθώς η υπόθεση ακόμη βρίσκεται υπό διερεύνηση. Πρόκειται για ένα ανησυχητικό περιστατικό για την Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Λιθουανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε επισκεφθεί το περασμένο έτος την Λιθουανία όπου γίνει εγκάρδια δεκτός από τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας. Παράλληλα, οι κρατικές αρχές της χώρας της Βαλτικής τον περασμένο Φεβρουάριο προχώρησαν στη νομική αναγνώριση της Εξαρχίας η οποία πλέον αποτελεί μιά εκ των εννέα παραδοσιακών θρησκευτικών κοινοτήτων, με βάση τη Λιθουανική νομοθεσία. Επί κεφαλής της Εξαρχίας ανέλαβε, κατόπιν σεπτής Πατριαρχικής εντολής, ο Ιερομόναχος κ. Ιουστίνος Kiviloo, ενώ σε αυτήν ήδη υπάγονται δέκα κληρικοί, οι οποίοι διακονούν ισάριθμες κοινότητες σε όλη την χώρα.

Διαδώστε: