24/06/2024 24/06/2024 Στους 19 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες Κυριακή στις πόλεις Ντέρμπεντ και Μαχατσκαλά, στην περιοχή του Νταγκεστάν, με στόχο μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα αστυνομικό τμήμα, όπως ανακοίνωσε η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας. Επιπλέον, ανέφερε ότι πέντε δράστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Η αστυνομία ωστόσο...
24 Ιουνίου, 2024 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2024 - 16:07

Ρωσία: Στους 19 οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Νταγκεστάν (BINTEO)

Διαδώστε:
Ρωσία: Στους 19 οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Νταγκεστάν (BINTEO)

Στους 19 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες Κυριακή στις πόλεις Ντέρμπεντ και Μαχατσκαλά, στην περιοχή του Νταγκεστάν, με στόχο μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα αστυνομικό τμήμα, όπως ανακοίνωσε η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι πέντε δράστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Η αστυνομία ωστόσο αναζητά κι άλλους. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως 15 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και ένας 66χρονος ιερέας. Οι δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου έχουν κηρυχτεί ημέρες πένθους στο Νταγκεστάν, είπε ο ηγέτης της ρωσικής αυτής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο Σεργκέι Μέλικοφ, με τις σημαίες να έχουν κατέβει στη μέση και όλες τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις να ακυρώνονται. «Αυτή είναι μια ημέρα τραγωδίας για το Νταγκεστάν και ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Σεργκέι Μελίκοφ, κυβερνήτης της περιοχής του Νταγκεστάν, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε νωρίς τη Δευτέρα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. «Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους», σημείωσε ο Μέλικοφ, χωρίς όμως να διευκρινίσει περαιτέρω.

“Μετά την εξουδετέρωση των απειλών για τη ζωή και την υγεία των πολιτών, αποφασίστηκε να τερματιστεί η αντιτρομοκρατική επιχείρηση” στο Νταγκεστάν από τις 08:15 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής αυτής, την οποία επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Πάνω από 15 αστυνομικοί έπεσαν θύμα της τρομοκρατικής ενέργειας” στο Νταγκεστάν, σημείωσε ο Μέλικοφ, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί “προστάτευσαν τους άμαχους κατοίκους (…) με τίμημα τη ζωή τους”.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 63χρονο Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της συνοικίας Σεργκοκαλίνσκι κοντά στη Μαχατσκαλά, μετά από αναφορές ότι δύο από τους γιους του ήταν μεταξύ εκείνων που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις της Κυριακής. Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο 63χρονος θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων