16/02/2024 16/02/2024 Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, οι διαφωνίες, οι σχέσεις με την Εκκλησία, αλλά και η επόμενη ημέρα της κυβέρνησης τέθηκαν επί τάπητος από τον υπουργό Επικρατείας – και εισηγητή υπουργό του νόμου – ‘Ακη Σκέρτσο, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι». Για τη στάση,της Εκκλησίας, παρέπεμψε σε αυτό το...
16 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:46

Σκέρτσος: Δεν θα υπάρξει πληγή με την Εκκλησία

Διαδώστε:
Σκέρτσος: Δεν θα υπάρξει πληγή με την Εκκλησία

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, οι διαφωνίες, οι σχέσεις με την Εκκλησία, αλλά και η επόμενη ημέρα της κυβέρνησης τέθηκαν επί τάπητος από τον υπουργό Επικρατείας – και εισηγητή υπουργό του νόμου – ‘Ακη Σκέρτσο, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Για τη στάση,της Εκκλησίας, παρέπεμψε σε αυτό το οποίο είπε ο πρωθυπουργός, ότι, δηλαδή, «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ». «Υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, όπως δεν υπεισερχόμαστε στα εσωτερικά θεολογικά ζητήματα της Εκκλησίας, αντίστοιχα και η Εκκλησία μπορεί να εκφράζει τις απόψεις της, μπορεί να τις υπερασπίζεται, να παλεύει για αυτές. Αλλά από εκεί και πέρα η πολιτεία πρέπει να κάνει τη δουλειά της και να ρυθμίζει τα ζητήματα που άπτονται των συνταγματικώς καθορισμένων αρμοδιοτήτων της. Πληγή δεν θα υπάρξει με την Εκκλησία», διαβεβαίωσε εν κατακλείδι.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε: «Ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός. Έχει το δικαίωμα στις απόψεις του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων