22/05/2024 22/05/2024 Τους επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγει την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών φαίνεται ότι προχωρά η νέα πρόεδρος των Σκοπίων, Γκορνάντα Σιλιάνοφσκα, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει ηχηρό μήνυμα στη γειτονική χώρα από τη Φλώρινα και την Καστοριά ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός μέχρι την πλήρη συμμόρφωση με όσα...
22 Μαΐου, 2024 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 - 9:04

Σκόπια: Ελιγμών συνέχεια από τη Σιλιάνοφσκα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαδώστε:
Σκόπια: Ελιγμών συνέχεια από τη Σιλιάνοφσκα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τους επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγει την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών φαίνεται ότι προχωρά η νέα πρόεδρος των Σκοπίων, Γκορνάντα Σιλιάνοφσκα, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει ηχηρό μήνυμα στη γειτονική χώρα από τη Φλώρινα και την Καστοριά ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός μέχρι την πλήρη συμμόρφωση με όσα προβλέπει η συμφωνία.

Όπως επισήμαναν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας της Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, δίπλα στο οικόσημο δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού δηλαδή, «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Για να βρει, δε, κανείς τη συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», πρέπει να αναζητήσει την περιγραφή της χώρας στην κατηγορία “MK”, όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία.

Παράλληλα στην κατηγορία “Πρόεδρος” αναφέρεται επίσης απλά ο όρος χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης ενώ στην ενημέρωση για συναντήσεις της Σιλιάνοφσκα με πρέσβεις ξένων χωρών, αναφέρεται μόνο ότι «η Πρόεδρος είχε συναντήσεις».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων