14/11/2020 14/11/2020 Τον θάνατο του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ο οποίος όπως σημειώνεται υπήρξε εμβληματική ηγετική μορφή του ομίλου επί πέντε δεκαετίες. Η ΤΙΤΑΝ επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Τιτάνα, ο Θ. Παπαλεξόπουλος προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες ευρύτερα στην κοινωνία, στη βιομηχανία και την οικονομία – τόσο σε...
14 Νοεμβρίου, 2020 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2020 - 13:09

Σπουδαία υπήρξε η συμβολή του Θεοδ. Παπαλεξόπουλου στην ανασυγκρότηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας

Διαδώστε:
Σπουδαία υπήρξε η συμβολή του Θεοδ. Παπαλεξόπουλου στην ανασυγκρότηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας

Τον θάνατο του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ο οποίος όπως σημειώνεται υπήρξε εμβληματική ηγετική μορφή του ομίλου επί πέντε δεκαετίες.

Η ΤΙΤΑΝ επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Τιτάνα, ο Θ. Παπαλεξόπουλος προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες ευρύτερα στην κοινωνία, στη βιομηχανία και την οικονομία – τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο – έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων, πρόεδρος του ΣΕΒ, ιδρυτικό μέλος και επίτιμος πρόεδρος του ΙΟΒΕ, όπως και ιδρυτικό μέλος του ALBA Graduate Business School. Παράλληλα, ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στους τομείς του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Σπουδαία υπήρξε όμως η προσφορά του με την Ακαδημία Αθηνών να βραβεύει – στην κατηγορία «Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών» – για την ουσιαστική του συμβολή στην ανασυγκρότηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας, για τις δωρεές του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και για την κοινωνική του προσφορά, ενώ  ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, του είχε απονείμει τον Χρυσούν Σταυρόν του Τάγματος του Φοίνικος για το κοινωνικό του έργο.

Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος γεννήθηκε στη Λωζάνη και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Παρίσι, τη Λωζάνη και το Λονδίνο.

Απεφοίτησε ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός από το Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και επιμορφώθηκε σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων στo INSEAD, στη Γαλλία.

Στην Ελλάδα ήλθε το 1950, εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Ναυτικό και διετέλεσε Επιμελητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Από το 1952 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της βιομηχανίας, κυρίως στον κλάδο τσιμέντου και από το 1961 άρχισε να απασχολείται στην Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος και αργότερα σύμβουλος διοίκησης του ομίλου.

Ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ) από το 1982 ως το 1988.

Διετέλεσε επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων (European Round Table for Industry) και του Δ.Σ. του Συνδέσμου για τη Νομισματική Ένωση της Ευρώπης (Association for the Μonetary Union of Europe).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων