Επικαιρότητα
13 Μαΐου, 2021

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ορθοδοξία επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα

Διαδώστε:

The entrance of the main offices of the United States Department of State located on C St in Washington, DC. which was recently named the Harry S. Truman Building. (Photo by Greg Mathieson/Mai/Mai/Time Life Pictures/Getty Images)

Ανάλυση της θρησκευτικής δημογραφίας και παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων που σχετίζονται με τις θρησκευτικές ελευθερίες είναι ορισμένες από τις αναφορές που συμπεριλαμβάνονται σχετικά με την Ελλάδα στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο για το έτος 2020. Το κεφάλαιο που αφορά τη χώρα μας περιλαμβάνει 17 σελίδες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ στην έκθεση επαναλαμβάνεται ότι η ανεξιθρησκία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη στην Ελλάδα με «επικρατούσα θρησκεία» την Ορθοδοξία και περιγράφονται ζητήματα ελευθερίας θρησκευτικής έκφρασης των επιμέρους θρησκευτικών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Η ετήσια έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες απευθύνεται προς το Κογκρέσο και περιγράφει την κατάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο, περιέχοντας ξεχωριστό κεφάλαιο για κάθε χώρα. Η έκθεση αναφέρεται σε κυβερνητικές πολιτικές που παραβιάζουν θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές ομάδων, θρησκευτικών δογμάτων και ατόμων, καθώς και στις πολιτικές των ΗΠΑ για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποβάλλει τις εκθέσεις σύμφωνα με τον Νόμο περί της Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας του 1998.

Διαδώστε: