Επικαιρότητα
15 Μαρτίου, 2022

Στη Βουλή τροποποιήσεις που αφορούν τις ΑΕΑ Θεσσαλονίκης και Βελλάς

Διαδώστε:

Τροποποιήσεις επέρχονται στις μεταβατικού χαρακτήρα διατάξεις του ν.4823/2021, που αναφέρονται στην αυτοδίκαιη μεταφορά, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023, του μόνιμου και με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου διοικητικού προσωπικού των Ανώτατων εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) Θεσσαλονίκης και Βελλάς Ιωαννίνων στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας και Ιωαννίνων, αντίστοιχα. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα μετάταξης στους οριζόμενους φορείς (Δήμους, Ιερά Μητρόπολη) του διοικητικού προσωπικού (μόνιμου και ι.δ.α.χ.) της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων, που έχει κύρια και μόνιμη εγκατάσταση στον Δήμο Κόνιτσας.

Ήδη ξεκίνησε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς», το οποίο περιλαμβάνει και τις τροποποιήσεις.

Συγκεκριμένα, για το ανωτέρω προσωπικό προβλέπεται η μεταφορά ή μετάταξη, κατά περίπτωση, σε κενή οργανική θέση και σε περίπτωση που δεν υφίσταται τέτοια, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του φορέα υποδοχής, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα.

Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα στο προσωπικό των προαναφερόμενων καταργούμενων Α.Ε.Α., να μετέχει στους κύκλους κινητικότητας έτους 2022, χωρίς τη συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (άρθρο 4 του ν.4440/2016).

Υπενθυμίζεται ότι με το ν. 4823/2021 προβλέπεται το κλείσιμο των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών Θεσσαλονίκης και Βελλάς Ιωαννίνων από το ακαδημαϊκό έτος 2022 -2023.

Διαδώστε: