28/07/2019 28/07/2019 Με τις τιμές που του αρμόζουν, η πόλη της Λαμίας θα υποδεχτεί το σκήνωμα του Ποιμενάρχη της περί τις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, 28 Ιουλίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο, όπως αναμεταδίδουν τα κυριότερα τοπικά και υπερτοπικά μέσα ενημέρωσης του Νομού Φθιώτιδος. Από εκεί, θα πραγματοποιηθεί πομπή ως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου και θα...
28 Ιουλίου, 2019 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2019 - 19:45

Αναμένεται η υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτου

Διαδώστε:
Αναμένεται η υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτου

Με τις τιμές που του αρμόζουν, η πόλη της Λαμίας θα υποδεχτεί το σκήνωμα του Ποιμενάρχη της περί τις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, 28 Ιουλίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο, όπως αναμεταδίδουν τα κυριότερα τοπικά και υπερτοπικά μέσα ενημέρωσης του Νομού Φθιώτιδος.

Από εκεί, θα πραγματοποιηθεί πομπή ως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν δύο αγρυπνίες στο Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα βρίσκεται το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου. Η πρώτη θα γίνει το βράδυ της Κυριακής και η δεύτερη το βράδυ της Δευτέρας.

Στις 10:00′ το πρωί της Δευτέρας θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στη Λαμία, με την παρουσία μάλιστα του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, ο οποίος είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη θα πραγματοποιηθεί στις 11:00′ το πρωί της Τρίτης (30/7) στη Μητρόπολη, ενώ η ταφή θα γίνει στη Ιερά Μονή Δαμάστας, όπου έχει ταφεί και η μητέρα του.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ:

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος μετά θλίψεως και οδύνης αναγγέλει εις το πιστό πλήρωμά της, την προς Κύριον Εκδημίαν του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κυρού Νικόλαου.

Η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Μητροπολίτου μας θα τελεσθεί την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας και η ταφή του σκηνώματός του θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας.

 

ΠΗΓΕΣ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ – LAMIAREPORT

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων