Επικαιρότητα
28 Αυγούστου, 2021

Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Κύριλλου στον Πρόεδρο του Καζακστάν

Διαδώστε:

Τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Καζακστάν, Κ.Ζ.Κ. Τοκάγιεφ, εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος, πληροφορηθείς για την τραγωδία που προκάλεσε πυρκαγιά από έκρηξη πυρομαχικών σε στρατιωτική αποθήκη κοντά στην πόλη Ταράζ της επαρχίας Ζαμπίλ, το βράδυ της 26ης Αυγούστου 2021.

Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 9 άνθρωποι, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν. Μάλιστα, οι κοντινοί οικισμοί εκκενώθηκαν.

Ο Μακαριώτατος έγραψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Καζακστάν:

Εξοχότατε,

Είμαι βαθύτατα λυπημένος με το συμβάν που έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Ταράζ και είχε ως αποτέλεσμα άνθρωποι να πεθάνουν, άλλοι να υποφέρουν, ενώ δεκάδες κάτοικοι γειτονικών χωριών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σας καταθέτω την ετοιμότητα της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δημοκρατία του Καζακστάν να παράσχει την απαραίτητη πνευματική και ηθική υποστήριξη σε όσους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας αυτού που συνέβη.

Ειλικρινά, στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων, εύχομαι πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες και προσεύχομαι για την ταχεία υπέρβαση των συνεπειών της καταστροφής, για την επιστροφή της ειρήνης και της ηρεμίας στη γη του Καζακστάν.

Συλλυπητήρια

+ Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών

Διαδώστε: