Επικαιρότητα
02 Οκτωβρίου, 2024

Συνέδριο για τη σκέψη του μακαριστού Μητροπολίτη Περγάμου στην Κωνσταντινούπολη

Διαδώστε:

Το πρώτο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, μετά το θάνατό του, αφιερωμένο στη σκέψη του μακαριστού Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα) θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις  5 έως τις 7 Νοεμβρίου 2024.

Στο Συνέδριο αυτό θα συγκεντρωθούν διάσημοι θεολόγοι, μελετητές και κληρικοί από όλο τον κόσμο για να προβληματιστούν σχετικά με την τεράστια θεολογική συνεισφορά του Μητροπολίτη Ιωάννη.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με την εναρκτήρια ομιλία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Η θεολογική κληρονομιά του Μητροπολίτη Ιωάννη Ζηζιούλα».

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει πολλαπλές συνεδρίες που θα αναδεικνύουν διάφορες πτυχές της ζωής, της σκέψης και της θεολογικής επιρροής του Μητροπολίτη Ιωάννη.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων ομιλητών περιλαμβάνονται οι εξής:

Το συνέδριο θα διερευνήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κεντρικής σημασίας για τη θεολογία του Μητροπολίτη Ιωάννη, όπως η συμβολή του στους διαχριστιανικούς διαλόγους, οι θεολογικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και τα βιβλικά και πατερικά θεμέλια της σκέψης του. Θα εξεταστούν επίσης διεξοδικά βασικά θέματα όπως η Αγία Τριάδα, η Προσωπολογία, η Ευχαριστία και η Εσχατολογία.

Διαδώστε: