Επικαιρότητα
04 Μαρτίου, 2019

Συνελήφθη ο Αρχιεπ. Συμφερόπολης στην Κριμαία

Διαδώστε:

Την έντονη ανησυχία του για την σύλληψη του Αρχιεπισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στην Κριμαία, κ. Klyment εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Κατερίνα Ζελένκο αναφέρει: “Ανησυχούμε από τις αναφορές περί σύλληψης του Αρχιεπισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Klyment στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις Κριμαία. Οι Ρώσοι εισβολείς συνεχίζουν τις συστηματικές διώξεις τους στην Ουκρανική Εκκλησία της Κριμαίας”
Προανήγγειλε επίσης, προσφυγή για το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Αρχιεπίσκοπος Συμφερόπολης και Κριμαίας Klyment επρόκειτο να αναχωρήσει για την Ρωσία προκειμένου να συναντηθεί Ρωσία με τον Ουκρανό πολιτικό κρατούμενο Pavlo Hryb, όταν συνελήφθη στον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων.

Να σημειωθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος είχε καταγγείλει και στο παρελθόν ενέργειες εις βάρος του από τις αρχές τις Κριμαίας

Αργότερα, ο Ρώσος δικηγόρος Nikolai Polozov έγραψε στο Facebook ότι ο Αρχιεπίσκοπος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες

Διαδώστε: