13/12/2021 13/12/2021 Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η διανομή δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) σε όσους πολίτες δεν το έχουν προμηθευτεί, με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 την περίοδο των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείου Υγείας, από σήμερα 13/12/2021 έως το...
13 Δεκεμβρίου, 2021 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2021 - 17:42

Συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση self test και αυτή την εβδομάδα

Διαδώστε:
Συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση self test και αυτή την εβδομάδα

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η διανομή δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) σε όσους πολίτες δεν το έχουν προμηθευτεί, με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 την περίοδο των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείου Υγείας, από σήμερα 13/12/2021 έως το Σάββατο 18/12/2021 και ώρα 17.00, όλοι οι ενήλικοι πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία.
Η δωρεάν διάθεση self test θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν τις έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν στον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 18/12, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για την διασπορά του ιού στην κοινότητα, ενόψει της εορταστικής περιόδου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων