Επικαιρότητα
10 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:

Τελετη παραδοσης υποτυροφιων σε Ελληνες και αλλοδαπους φοιτητες απο την Ιερα Συνοδο για την νεα περιοδο. Στην εκδηλωση παρευρεθη ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος και τα μελη της νεας Ιερας Συνοδου -ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Συνεχίζει τις εργασίες σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της 168ης Συνοδικής Περιόδου. Η ΔΙΣ συνήλθε χθες για πρώτη φορά υπό τη νέα της σύνθεση. 

Μετά την ειδική Ιερά Ακολουθία επί τη ενάρξει της νέα Συνοδικής Περιόδου ξεκίνησαν οι εργασίες υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Κατά την πρώτη ημέρα διορίσθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνδεσμοι – Μέλη των Συνοδικών Επιτροπών. Στην Συνοδική Επιτροπή Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως, διορίστηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος είναι πλέον ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ.

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με την ευλογία του Μακαριωτάτου κ.κ. Ιερωνύμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρα των εργασιών, έλαβε χώρα στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού η τελετή παραδόσεως υποτροφιών σε 56 Έλληνες φοιτητές, για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού και σε 94 φοιτητές αδελφών Εκκλησιών από 19 χώρες, για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα. Το συνολικό ποσό των υποτροφιών, το οποίο θα διαθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025 ανέρχεται συνολικά σε 660.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο Μακαριώτατος “Η Εκκλησία ακόμη και κατά την δύσκολη αυτή περίοδο, επιθυμεί, έστω με μία μικρή οικονομική ενίσχυση, να συμβάλλει στην πρόοδο των υποτρόφων”.

Διαβάστε αναλυτικά για την πρώτη ημέρα: ΔΙΣ: 660.000 ευρώ σε υποτροφίες για το νέο ακαδημαϊκό έτος – Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εργασιών (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαδώστε: