19/05/2021 19/05/2021 Με μια σεμνή τελετή επιμνημόσυνης δέησης στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας τιμήθηκαν σήμερα τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη. Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Της Του Θεού Σοφίας, Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Βογιατζή μαζί με...
19 Μαΐου, 2021 - 13:42

Τα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Τα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη

Με μια σεμνή τελετή επιμνημόσυνης δέησης στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας τιμήθηκαν σήμερα τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη.

Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Της Του Θεού Σοφίας, Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Βογιατζή μαζί με τον διάκονο π. Αλέξανδρο Νικολόγιου.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου , ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης και Κατερίνα Νοτοπούλου και η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου.

Στην συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

Τέλος, με την συνοδεία της ποντιακής λύρας ακούστηκαν ποιήματα και ποντιακά τραγούδια.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων