Επικαιρότητα
21 Αυγούστου, 2021

Τέλεσαν τον Αγιασμό και έρχονται Ελλάδα οι Ρουμάνοι πυροσβέστες

Διαδώστε:

Η Ρουμανία υποστηρίζει την Ελλάδα μετά από σχετικό αίτημα και ενίσχυση των πυροσβεστών. Συγκεκριμένα ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Ελλάδα 142 πυροσβέστες από τη Ρουμανία μαζί με οκτώ οχήματα πυροσβεστικής, ένα κέντρο ελέγχου, ένα λεωφορείο παρέμβασης  και άλλα μέσα υλικοτεχνικής υποστήριξης μεταξύ των οποίων και drone.

Οι πυροσβέστες αφού τελέστηκε ο Αγιασμός στο σταθμό της Πυροσβεστικής, δημιούργησαν κομβόι και ξεκίνησαν για την χώρα μας. Η Ρουμανία ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά από το αίτημα της Ελλάδος για την ανάγκη που προκλήθηκε από την επέκταση των δασικών πυρκαγιών στην ελληνική επικράτεια.

“Μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η Ρουμανική Κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγήσει έκτακτη εξωτερική ανθρωπιστική βοήθεια στις ελληνικές αρχές. Με την υποστήριξη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα μια μονάδα επέμβασης με ειδικότητα στις δασικές πυρκαγιές για την ενίσχυση των Ελλήνων διασωστών σε βαριά πληγείσες περιοχές των πυρκαγιών. Διευκρινίζουμε ότι η ενίσχυση που προσφέρεται στο κράτος που πλήττεται από τις πυρκαγιές θα χορηγηθεί με βάση το αίτημα διεθνούς βοήθειας που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής της Ρουμανίας.

Δείτε φωτογραφίες από την αποστολή των Ρουμάνων: 

 

Διαδώστε: