17/02/2022 17/02/2022 Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθες, Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας η κηδεία της μακαριστής γερόντισσας της Πτολεμαΐδας, Κυριακής (Κίτσας) Κιοσκερίδου, πνευματικής κόρης της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, που εκοιμήθη την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022. Η Κυριακή (Κίτσα) Κιοσκερίδου ήταν αντιπρόεδρος του Χριστιανικού- Φιλανθρωπικού Συλλόγου “Ο Καλός Σαμαρείτης”, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό...
17 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:58

Τελέστηκε η εξόδιος της γερόντισσας της Πτολεμαΐδας

Διαδώστε:
Τελέστηκε η εξόδιος της γερόντισσας της Πτολεμαΐδας

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθες, Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας η κηδεία της μακαριστής γερόντισσας της Πτολεμαΐδας, Κυριακής (Κίτσας) Κιοσκερίδου, πνευματικής κόρης της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, που εκοιμήθη την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022.

Η Κυριακή (Κίτσα) Κιοσκερίδου ήταν αντιπρόεδρος του Χριστιανικού- Φιλανθρωπικού Συλλόγου “Ο Καλός Σαμαρείτης”, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος από το 1941. Σύμφωνα με όσους τη γνώριζαν, δε διεκδίκησε ποτέ την προεδρία του συλλόγου, όμως πρωτοστάτησε στο φιλανθρωπικό του έργο. Έδινε διαλέξεις σε διάφορα κατηχητικά, μαγείρευε για τους απόρους, ενώ το σπίτι της αποτελούσε χώρο παρηγοριάς κι αγάπης για όσους τα αναζητούσαν. Υπήρξε ένα ιδιαιτέρως αγαπητό πρόσωπο, ειδικά στην περιοχή της Εορδαίας, ενώ τον Ιούλιο του 2015 τιμήθηκε για την προσφορά της από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Η γερόντισσα Κυριακή έφυγε σχεδόν αμέσως μετά την Παράκληση στην Παναγία, που έκανε -όπως κάθε μέρα- εντός της οικείας της με άλλους αδελφούς στις 5:30 μ.μ. Νωρίτερα την είχε επισκεφτεί η Καρδιολόγος, κα Μαζαράκη. Από την αρχή της Παράκλησης η γιαγιά Κίτσα ένιωθε δυσκολία στην αναπνοή, ζήτησε δε να φωνάξουν την κόρη της, Κατερίνα. Οι πιστοί οδήγησαν την γιαγιά Κίτσα στη βεράντα για περισσότερο οξυγόνο και μετά από ευλογία δική της κάλεσαν ασθενοφόρο. Η κόρη της Κατερίνα συνόδευσε την γερόντισσα μητέρα της στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδος και ήταν αυτή που πρώτη ανήγγειλε την τίμια αποδημία της προς τον Κύριο, στις 6:10 μ.μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων