25/06/2020 25/06/2020 Στο επίκαιρο θέμα της Αγιάς Σοφιάς Κωνσταντινουπόλεως, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της 25ης Ιουνίου 2020, όπου τόνισε ότι δεν είναι ένα ζήτημα Ελλάδας-Τουρκίας και ότι η Αγιά Σοφιά είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. «Θα δημιουργήσει ψυχικό χάσμα ανάμεσα στους Χριστιανούς και την Τουρκία, αν η γειτονική χώρα αποφασίσει...
25 Ιουνίου, 2020 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 18:32

Ενδεχόμενο ψυχικό χάσμα ανάμεσα στους Χριστιανούς και την Τουρκία

Διαδώστε:
Ενδεχόμενο ψυχικό χάσμα ανάμεσα στους Χριστιανούς και την Τουρκία

Στο επίκαιρο θέμα της Αγιάς Σοφιάς Κωνσταντινουπόλεως, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της 25ης Ιουνίου 2020, όπου τόνισε ότι δεν είναι ένα ζήτημα Ελλάδας-Τουρκίας και ότι η Αγιά Σοφιά είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. «Θα δημιουργήσει ψυχικό χάσμα ανάμεσα στους Χριστιανούς και την Τουρκία, αν η γειτονική χώρα αποφασίσει να κάνει αυτό το λάθος», υπογράμμισε σε σχέση με την ενδεχόμενη μετατροπή του ιερού χώρου σε τζαμί.

Μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι δεν γνωρίζει το ζήτημα περί επικείμενου κλεισίματος του τεμένους Αλ-Ανδαλούς στον Πειραιά και σημείωσε ότι η Ελληνική Πολιτεία εξασφαλίζει το σεβασμό όλων των δογμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων