05/06/2020 05/06/2020 Ο διάλογος μεταξύ της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου θα συνεχιστεί όταν διαπιστωθεί πως πληρούνται οι προϋποθέσεις, ενώ η τελική επιτυχία αυτού του διαλόγου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εάν και οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν ειλικρινά έναν νέο διάλογο, με καλή θέληση, λαμβάνοντας υπόψη επιχειρήματα της άλλης πλευράς και χωρίς...
05 Ιουνίου, 2020 - 22:04
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2020 - 23:12

“Θα συνεχίσουμε τον διάλογο όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες”

Διαδώστε:
“Θα συνεχίσουμε τον διάλογο όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες”

Ο διάλογος μεταξύ της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου θα συνεχιστεί όταν διαπιστωθεί πως πληρούνται οι προϋποθέσεις, ενώ η τελική επιτυχία αυτού του διαλόγου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εάν και οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν ειλικρινά έναν νέο διάλογο, με καλή θέληση, λαμβάνοντας υπόψη επιχειρήματα της άλλης πλευράς και χωρίς πολιτικά τελεσίγραφα, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ζόραν Πάσιν, απαντώντας σε ερωτήσεις Βουλευτών του Μαυροβουνίου, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικών ερωτήσεων στη Συνέλευση του Μαυροβουνίου.

Απαντώντας στο βουλευτή Αντρέα Μάντιτς, ο κ. Πάσιν ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί καμία τετελεσμένη απόφαση από την πλευρά της Εκκλησίας, όπως και η ίδια δεν θα πράξει το ίδιο από την πλευρά της.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του κόσμου ο οποίος κατά χιλιάδες ξεχύθηκε στους δρόμους τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο, απαιτώντας από την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το νόμο σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, υπογράμμισε πως οι διαμαρτυρίες είναι ελεύθερες σε ένα κράτος δικαίου το οποίο δέχεται όλες τις απόψεις.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων