08/05/2019 08/05/2019 Εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποίησαν μαθητές της Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν τους ήρωες του Κυπριακού αγώνα κατά το διάστημα 1955-1959. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. και διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, από την Ένωση Κύπριων Βορείου Ελλάδας, από την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδας και από το Γενικό Προξενείο της...
08 Μαΐου, 2019 - 21:47

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Εκδήλωση Μνήμης «1η Απριλίου 1955-Κύπρος»

Διαδώστε:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Εκδήλωση Μνήμης «1η Απριλίου 1955-Κύπρος»

Εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποίησαν μαθητές της Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν τους ήρωες του Κυπριακού αγώνα κατά το διάστημα 1955-1959.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. και διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, από την Ένωση Κύπριων Βορείου Ελλάδας, από την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδας και από το Γενικό Προξενείο της Κύπρου. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και χορηγός της όλης εκδήλωσης είναι η Ιερά Μέγιστη Μονή Βατοπαιδίου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Κοντάκιον «Τη υπερμάχω», το οποίο έψαλε η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Θέρμης.

Προλόγισε ο Δ/ντης του 2ου Γυμνασίου Πυλαίας, κ. Δημήτριος Χατζημιχαήλ.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπροσωπος της Υφυπουργού Μακεδονίας Θρακης, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ομιλία από τον Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωστή Καδή.

 

 

 

 

Σε όλη την εκδήλωση συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία, τα οποία τραγούδησαν, έπαιξαν θεατρικά δρώμενα και απήγγειλαν ιστορικές αφηγήσεις:

2ο Γυμνάσιο Θέρμης,
2ο Πειραματικό Γελ Θεσσαλονικης,
2ο Γυμνάσιο Πυλαίας,
32ο Γελ Θεσσαλονίκης,
2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονικης,
Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας,
3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη,
3ο Γυμνάσιο Θέρμης,
1ο Γελ Καλαμαριάς «Φροντιστήριον Τραπεζούντος».

Η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο στην κατάμεστη αιθουσα από μικρούς και μεγάλους, γονείς και παιδιά εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων