09/09/2024 09/09/2024 Θλίψη και ντροπή προκαλεί η κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Αχλάδα Φλώρινας, σε μια περιοχή που οι εξορυκτικές δραστηριότητες επεκτείνονται. Ο Ιερός Ναός βρισκόταν στο χώρο των ορυχείων Αχλάδας, που έχουν ήδη επεκταθεί και συνέπεια αυτής της δραστηριότητας ήταν την περασμένη εβδομάδα ο Ιερός Ναός να κατεδαφιστεί, λόγω των εξορυκτικών δραστηριοτήτων. Θα...
09 Σεπτεμβρίου, 2024 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2024 - 22:28

Θλίψη: Κατεδάφισαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αχλάδα Φλώρινας

Διαδώστε:
Θλίψη: Κατεδάφισαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αχλάδα Φλώρινας

Θλίψη και ντροπή προκαλεί η κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Αχλάδα Φλώρινας, σε μια περιοχή που οι εξορυκτικές δραστηριότητες επεκτείνονται.

Ο Ιερός Ναός βρισκόταν στο χώρο των ορυχείων Αχλάδας, που έχουν ήδη επεκταθεί και συνέπεια αυτής της δραστηριότητας ήταν την περασμένη εβδομάδα ο Ιερός Ναός να κατεδαφιστεί, λόγω των εξορυκτικών δραστηριοτήτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στις 19 Φεβρουαρίου 2024 έγινε αποϊεροποίηση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αχλάδας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίο, προκειμένου να παρθούν τα λείψανα από την Αγία Τράπεζα, ενώ στόχος είναι να ανεγερθεί άλλος νέος Ιερός Ναός στην ευρύτερη περιοχή.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής δεν δέχθηκαν την εν λόγω απόφαση, εκφράζοντας αντιδράσεις με χιλιάδες αρνητικά σχόλια στο βίντεο που ανήρτησε η διαδικτυακή ομάδα «Φλώρινα» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Θέση για το ζήτημα κλήθηκε να πάρει ο ψυχίατρος και θεολόγος Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Καρπαθίου ο οποίος φιλοξενήθηκε στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» του Αlert TV κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για βεβήλωση των Αγίων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

«Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος είμαστε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του χωριού από τις 9 Φεβρουαρίου χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία», είχε δηλώσει στην ΕΡΤ3 τον περασμένο Φεβρουάριο ο Βασίλης Ντόνος, Πρόεδρος της Κοινότητας Αχλάδας. «Βέβαια αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε και το παρακείμενο νεκροταφείο και μεταφέραμε και τους νεκρούς μας», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Ντόνο, τα κειμήλια της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου θα μεταφερθούν στο εκκλησάκι της Αναλήψεως και στο μοναστήρι του Αγίου Χαραλάμπους σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Φλώρινας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων