Επικαιρότητα
27 Φεβρουαρίου, 2022

Τι λένε τα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Διαδώστε:

Λεπτό προς λεπτό τα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας δίνουν την δική τους οπτική στα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Τα κρατικά μέσα δεν δίνουν πληροφορίες για τις κινήσεις του ρωσικού στρατού αλλά αναφέρονται κυρίως στις αποφάσεις που παίρνονται με τα αντιπολιτευτικά μέσα να κριτικάρουν τον Ρώσο Πρόεδρο.

17.00 Οι δυνάμεις του DPR ολοκληρώνουν την ήττα των εφεδρειών της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας Vostok, έθεσαν τον έλεγχο στους οικισμούς Anadol και Andreevka, όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

16.50 Επί του παρόντος, το 95% των εκτοξευτών των επίγειων στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι σε συνεχή ετοιμότητα για πολεμική χρήση – Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Valery Gerasimov.

16.45 Στο Severodonetsk, στην περιοχή Luhansk, εθνικιστές, ενεργώντας μπαράζ, υπό την απειλή εκτέλεσης διοικητών, προσπαθούν να σταματήσουν τις μονάδες που υποχωρούν, σκοτώθηκαν 4 αξιωματικοί του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

16.40 Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας: Ο ουκρανικός στρατός, αδυνατώντας να περιορίσει την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων, άρχισε τη μαζική χρήση πυρομαχικών με φώσφορο στα προάστια του Κιέβου κοντά στο αεροδρόμιο Gostomel. Ειδικότερα, χρησιμοποιούνται βλήματα 122 mm για οβίδες D-30 και βλήματα ρουκετών για εγκαταστάσεις BM-21 Grad, που απαγορεύονται από το τρίτο πρωτόκολλο της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα απάνθρωπα όπλα του 1980.

16.20 Ο Viktor Medvedchuk, ο ηγέτης του ουκρανικού πολιτικού κόμματος Opposition Platform for Life, δραπέτευσε από τον κατ’ οίκον περιορισμό – Mash.

Στις 16 Οκτωβρίου, ο Πούτιν, σε συνάντηση με τους Σόιγκου και Γερασίμοφ διέταξε να τεθούν οι ρωσικές αποτρεπτικές δυνάμεις (με πυρηνικά όπλα) έτοιμη για δράση κατάσταση .

15.35 Ο Καντίροφ, επικεφαλής της Τσετσενίας, προέτρεψε τον Πούτιν να σταματήσει «να νταντέυει τους οπαδούς του Μπαντέρα» και να ξεκινήσει μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στην Ουκρανία προς όλες τις κατευθύνσεις, προφέροντας άμεση βοήθεια των τσετσένων μαχητών.

Διαδώστε: