Επικαιρότητα
23 Μαρτίου, 2020

Τι θα γίνει με τα κοιμητήρια;

Διαδώστε:

Έντονος προβληματισμός έχει ανακύψει αναφορικά με τα κοιμητήρια, την επίσκεψη σε αυτά αλλά και την τέλεση μνημοσύνων και τρισάγιων στα μνήματα, καθώς από σήμερα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Δεν αποκλείεται μάλιστα, να εκδοθεί συμπληρωματική οδηγία ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις
Το θέμα απασχόλησε έντονα και την κοινωνία της Ρόδου, με τον αρμόδιο εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Θανάση Στάμου να ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης εισόδου στα κοιμητήρια της πόλης της Ρόδου αλλά έλεγχος της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας και του φαινομένου συνωστισμού μέσα και έξω από αυτά.
Με δήλωσή του στη «Ροδιακή» ο κ. Στάμου διαβεβαιώνει ότι οι συμπολίτες μας θα μπορούν να εισέρχονται στο νεκροταφείο για την τέλεση εξόδιου ακολουθίας, τρισάγιων ή να επισκέπτονται τους οικείους τους.
Όπως εξηγεί ο κ. Στάμου, τις τελευταίες ημέρες και παρά τις σχετικές συστάσεις της κυβέρνησης να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε κάθε δημόσιο χώρο, παρατηρείται το φαινόμενο να συγκεντρώνονται αρκετοί έξω από το κοιμητήριο, είτε επαίτες είτε κυρίες που η δουλειά τους είναι να ανάβουν τα καντήλια, είτε διάφορες ομάδες συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός.
Μένει ωστόσο, να αποσαφηνιστεί με πιο τρόπο θα γίνεται αυτό και σε ποια κατηγορία “εξόδου από το σπίτι” θα συμπεριληφθεί.

Διαδώστε: