Επικαιρότητα
01 Αυγούστου, 2020

Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Τυρολόης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:

Το Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Τυρολόης και Σερεντίου κυρού Παντελεήμονα (Ροδοπούλου), τελέστηκε σήμερα Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, τον οποίο πλαισίωσαν ιερείς και ιεροδιάκονοι.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Τυρολόης και Σερεντίου κυρού Παντελεήμονα (Ροδοπούλου) στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων και τον πλαισίωσαν οι Μητροπολίτες Βρυούλων Παντελεήμων , Μιλήτου Απόστολος, Λαγκαδά Ιωάννης Κίτρους Γεώργιος οι θεοφιλέστατοι επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Ακούστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος:

https://www.orthodoxianewsagency.gr/wp-content/uploads/2020/08/Νέα-εγγραφή-17.m4a?_=1

Ακολούθως, άπαντες μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού Ιεράρχου για να τελεστεί το Τρισάγιο.

Στην Ιερά Μονή παρευρέθηκαν αρκετοί ιερείς, άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου , Καθηγητές , ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Καθηγητής κ. Θεόδωρος Γιάγκου , ο Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών Καθηγητής κ. Συμεών Πασχαλίδης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Διαδώστε: