30/10/2020 30/10/2020 Συνέντευξη είχε παραχωρήσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη στην οποία φανέρωσε το μεγαλείο της ψυχής του. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στην δοκιμασία που περνούσε η ανθρωπότητα από την αόρατη απειλή του κορωνοϊού ενώ είχε αναφερθεί και στον αγώνα που έδινε η Εκκλησία στο Μαυροβούνιο. Επιπλέον μίλησε για την...
30 Οκτωβρίου, 2020 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2020 - 10:32

Το μεγαλείο της ψυχής του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Το μεγαλείο της ψυχής του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Συνέντευξη είχε παραχωρήσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη στην οποία φανέρωσε το μεγαλείο της ψυχής του. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στην δοκιμασία που περνούσε η ανθρωπότητα από την αόρατη απειλή του κορωνοϊού ενώ είχε αναφερθεί και στον αγώνα που έδινε η Εκκλησία στο Μαυροβούνιο. Επιπλέον μίλησε για την περιπέτεια που είχε με την αστυνομία αφού είχε συλληφθεί επειδή είχε τελέσει Θεία Λειτουργία με την παρουσία πιστών, τονίζοντας ότι αν χρειαστεί θα πάει φυλακή αλλά τις Εκκλησίες δεν θα τις κλείσει.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη μακρά διαδρομή των περιπετειών της Εκκλησίας μιλώντας για τους διωγμούς και τα χτυπήματα που έχει δεχθεί ως τώρα, αλλά μίλησε και για τα όσα οφείλουν στους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς, οι Σέρβοι. Συγκινημένος αναφέρθηκε και στον Άγιο Ιουστίνο τον Πόποβιτς, του οποίου ήταν πνευματικό παιδί, αλλά και στην απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να υποχωρήσει τόσο πολύ στα μέτρα της πολιτείας.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων