22/10/2024 22/10/2024 Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Αληθώς”, όπως ήδη έχει ανακοινώσει, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τετάρτη στις 19:30, στον Ιερό Ναό Παναγούλας Βανάτου, αφιερωματική εκδήλωση στο Έπος του 1940, με ομιλήτρια την κ. Φιλιππίτσα Φραγκίσκη Μάργαρη και μουσικές από την Άννα Θωμά και τους συνεργάτες της. Το “Αληθώς”, δράττεται της ευκαιρίας να τιμήσει, έστω και...
22 Οκτωβρίου, 2024 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2024 - 15:57

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Αληθώς” θα απονείμει Βραβείο μετά θάνατον στον αλησμόνητο μουσικό Ηλία Θωμά

Διαδώστε:
Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Αληθώς” θα απονείμει Βραβείο μετά θάνατον στον αλησμόνητο μουσικό Ηλία Θωμά

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Αληθώς”, όπως ήδη έχει ανακοινώσει, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τετάρτη στις 19:30, στον Ιερό Ναό Παναγούλας Βανάτου, αφιερωματική εκδήλωση στο Έπος του 1940, με ομιλήτρια την κ. Φιλιππίτσα Φραγκίσκη Μάργαρη και μουσικές από την Άννα Θωμά και τους συνεργάτες της.

Το “Αληθώς”, δράττεται της ευκαιρίας να τιμήσει, έστω και μετά θάνατον, τον αλησμόνητο Ηλία Θωμά, καθηγητή της Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου και ενορίτη Βανάτου, ο οποίος συμπλήρωσε ήδη 10 ολόκληρα χρόνια από την μετάστασή του στην Αιωνιότητα.

Η κηδεία του έγινε, ανήμερα των Φώτων του 2014, στον ίδιο αυτόν Ναό της Παναγούλας, μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Τότε, ενώ παρίστατο πενθηφορώντας πλήθος λαού, γνωστών και φίλων του, οι μαθητές του, με τα μουσικά όργανά τους, κύκλωσαν τη σορό του κι έπαιξαν τον “Εξαγνισμό” του Δημήτρη Λάγιου, αποχαιρετώντας έτσι τον αγαπημένο Δάσκαλό τους.

Τώρα, η Ενορία του και το Μορφωτικό Κέντρο “Αληθώς” τον τιμά, απονέμοντάς του μετά θάνατον, Τιμητική Διάκριση με Χρυσό Σταυρό, το οποίο θα παραλάβουν οι οικείοι του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων