Επικαιρότητα
31 Αυγούστου, 2024

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών για την εκδημία του Χρήστου Γιανναρά

Διαδώστε:

Στην αναγγελία της κοίμησης του Καθηγητή Χρήστου Γιανναρά το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών δήλωσε ότι “θρηνεί την απώλεια” και παρέθεσε στην ανακοίνωσή του ένα σύντομο βιογραφικό του εκλιπόντος.

 

Ο επικεφαλής για θέματα πίστεως και εκκλησιαστικής τάξης δρ. Andrej Jeftic ανέφερε ότι ο χριστιανικός κόσμος υπέστη μια βαθιά απώλεια με τον θάνατο του Γιανναρά.

Ο Γιανναράς δεν ήταν μόνο θεολόγος, αλλά και πολιτικός στοχαστής, φιλόσοφος και εξέχουσα δημόσια προσωπικότητα που διαμόρφωσε σημαντικά τη χριστιανική σκέψη στα τέλη του 20ου αιώνα“, δήλωσε ο Jeftic. “Είτε προβληματιζόταν για το πρόσωπο, την πόλιν ή την εκκλησία, ο Γιανναράς θεμελίωνε τη φιλοσοφία του στην πραγματικότητα της σχεσιακής αγάπης και της κοινοτικής ύπαρξης“.

Οραματιζόταν επίσης έναν οικουμενισμό που θα λειτουργούσε ως μια “νέο συνέρχεσθαι”, μια συνάντηση “μεταξύ εκείνων που μοιράζονται τη δίψα για τη ζωή που μπορεί να νικήσει τον θάνατο“, κατά την οποία “μπορούμε να καταφέρουμε να δώσουμε τον εαυτό μας ο ένας στον άλλον“, είπε ο Jeftic. “Τώρα, καθώς έχει παραδοθεί στα χέρια του Τριαδικού Θεού, πιστεύουμε ότι η δίψα του για μια ζωή που νικά τον θάνατο έχει εκπληρωθεί και προσευχόμαστε η μνήμη του να είναι αιώνια“.

 

Διαβάστε επίσης: Η Εξόδιος Ακολουθία του Χρήστου Γιανναρά (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε επίσης: Η Ιερά Σύνοδος για την εκδημία του Καθηγητή Χρήστου Γιανναρά

Διαδώστε: