19/05/2020 19/05/2020 Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων και το πρακτορείο «Ορθοδοξία» θυμάται την ιστορική -πρώτη μετά το 1923- Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελάς, που έγινε στις 15 Αυγούστου του 2010 και στην οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προεξάρχων, συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο και τον Επίσκοπο Τύχωνα στον αύλιο χώρο της μονής. Τότε...
19 Μαΐου, 2020 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2020 - 17:46

Το τραγούδι που έκανε τους Πόντιους να δακρύσουν

Διαδώστε:
Το τραγούδι που έκανε τους Πόντιους να δακρύσουν

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων και το πρακτορείο «Ορθοδοξία» θυμάται την ιστορική -πρώτη μετά το 1923- Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελάς, που έγινε στις 15 Αυγούστου του 2010 και στην οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προεξάρχων, συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο και τον Επίσκοπο Τύχωνα στον αύλιο χώρο της μονής.

Τότε ο Μητροπολίτης Δράμας, εμφανώς συγκινημένος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρήγγειλε να παίξει ο κεμετζές (ποντιακή λίρα) και τραγούδησε προς δόξαν της Παναγίας, ευχαριστώντας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη,κ. κ. Βαρθολομαίο, για την πρόσκληση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μίλησε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων. Στη συνέντευξη του αναφέρθηκε στην ιστορία μας, που δεν διδάσκεται πια από τα σχολικά προγράμματα του κράτους, αλλά και για την ευθύνη και το ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων στην πραγματοποίηση της γενοκτονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Έως αρχές Ιουλίου θα έχει ανοίξει η Παναγία Σουμελά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Οι Τούρκοι διαφημίζουν την επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμελά (βίντεο)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων